Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: GoPro Hero3+ Black Edition

IMG_1062

GoPro on kaheksa aastaga teinud oma kaameratega päris tubli arengu. Esialgsest 24 kaadriga Kodaki filmile pildistavast HERO 35mm kaamerast on jõutud juba GoPro Hero3+ seadmeteni. Viimased, kusjuures, on väliselt pea identsed 2012. aasta lõpus tutvustatud GoPro Hero3 seeria kaameratele. Hero3+ on sama suur, sama disainijoonega ning muudatused on pigem kosmeetilised (ainult väljast). Seespool on aga rohkem toimunud – 3+ on veel kangem, veel võimsam ning veel kiirem.  Täna vaatame lähemalt GoPro Hero3+ kõige kangemat, Black Edition versiooni.

IMG_1027

Siinkohal ma tehnilistesse andmetesse väga pikalt enam ei laskuks, kuna Hero3+ kaameratest oleme varemgi võrdlemisi põhjalikult kirjutanud.  Soovid nendega lähemalt tutvuda? Vaata Lauri kirjutatud postitust, kus on lahti seletatud uute mudelite erinevus võrreldes vana, Hero 3 mudeliga. Keskendume hoopis kaamera karbist välja võtmisele ;) .

Hero3+ karbi sisu v1

Hero3+ karbi sisu v2

Karbist leiame päris korraliku komplekti: loomulikult on seal olemas Hero3+ seikluskaamera koos veekindla/põrutuskindla korpusega ning lahtise tagumise luugiga. Kaks USB kaablit – üks neist kaamera ühendamiseks arvutiga / aku laadimiseks, teine aga puldi aku laadimiseks. Kinnitusi on mitmeid – nii kaamera alla panemiseks kui ka kleebitavad kinnitused (üks kumer, teine sile) ning loomulikult ka kaamera aku ning WiFi pult. Lisaks on olemas ka kasutusjuhend kui ka GoPro kirjadega kleepsud.

Hero3+ kaamera eest

Väliselt on Hero3 ja Hero3+ ikka väga sarnased. Ekraani, objektiivi ja juhtnuppude asukohad pole muutunud ning mõõtmedki (pea) identsed. Kaamera on tegelikult korpuseta ikka väga väga pisikene.

Hero3+ kaamera eest diag

Hero3+ kaamera liidesed

Hero3+ kaamera wifi-mikrofon

Pealmisel küljel on kaamera päästik. Vasakul HDMi väljund, microSD kaardi pesa ning USB pesa (kasutatakse nii arvutiga ühendamiseks, analoogsignaali telerisse edastamiseks kui ka välise mikrofoni ühendamiseks). Parema külje olulisem vidin on WiFi nupp, mis aktiveerib puldiga juhtimise ning ka avaus, mille taga peitub mikrofon.

Hero3+ aku

 

Hero3+ aku pesa

Hero3+ aku sees

Hero3+ kaameraga tuleb komplektis kaasa suurema mahutavusega aku (Hero 3+ puhul on mahutavus 1180mAh; Hero3 oli “ainult” 1050mAh akuga). Akut on kaamerasse sisestada äärmiselt lihtne ning veel lihtsam on selle kaamerast kätte saamine. Vasakul küljel paistab ka lisatarvikute liides, kuhu saab ühendada LCD ekraani, lisaaku jne.

Hero3+ korpusega eest

Suurimaks väliseks muutujaks Hero3 ja Hero3+ võrdluses ongi tegelikult uue versiooni tükkmaad saledam korpus. Kui varasemad Hero kaamerad tundusid oma veekindla/löögikindla/üleüldiselt väärkohtlemiskindla korpuse sees parajalt kohmakad, siis Hero3+ on esimene, mis on kompaktne.

Hero3+ korpusega diag

Hero3+ korpusega külg

Hero3+ korpusega tagant

Hero3+ korpusega alt

Vahet pole, mis nurga alt vaadata – tuleb nentida fakti, et kompaktne ning sale on see tõesti.

Hero3+ pult

Tegelikult peaks pult olema kõikidel komplektidel vaikimisi kaasas, mitte ainult Black Editionil. Puldi abil saab juhtida kaamerat kuni 180m kauguselt. 

Hero3+ pult laadimas

Hero3+ pult kaameraga

Hero3+ pult kaabel

Isiklikult meeldis (võrreldes nii mõnegi muu seikluskaameraga) see, et puldi ekraanil kuvati sama info, mis kaamera ekraanilgi. Seetõttu ei pea nuputama, mida kaamera teeb, mis režiimis, kas salvestab või mitte. Kiire pilk puldile ning esmane vajalik info olemas.

Tänasel päeval on enamus kodanikel nutitelefon niiehknaa taskus, mistõttu tõmba rakendusepoest (Android või iOS kasutajatele siis) GoPro rakendus alla ning saad kaamerat juhtida ka nutiseadmest. Erinevalt WiFi puldist näeb rakenduses ära ka kadreeringu eelvaate, mis teeb kaamera ülespaneku ning kasutamise veel mugavamaks. Nüüd tuleb lihtsalt löögi- ja veekindla nutitelefoni endale soetada.

Hero3+  skeleton

Hero3+  kleebised

Hero3+  jalal

Hero3+  3suunaline

Karbis, nagu eelnevalt mainitud juba sai, on ka teine tagumine luuk korpusele. See on pooleldi avatud, mistõttu saab ka integreeritud mikrofonist enam-vähem hea heli kätte (täiesti veekindlas korpuses on tugev summutus ikkagi), kaks kleepsuga kinnitusraami kaamera kinnitamiseks erinevatele pindadele, kaamera kinnitus ning vahelüli, mis võimaldab kolme-suunaliselt kaamera vaatenurka muuta.

Hero3+  karbil

 

Hero3+ ei ole kaamera, mille järgi joosta, kui sul on olemas juba GoPro Hero3 (kui sa just kaameraga elatist ei teeni ning vanema versiooni kohmakus häirima on hakanud). Samas veel vanemate versioonidega võrreldes on edasiminek ikka päris suur. Visates GoPro kõrvuti Sony või mõne muu tootja seikluskaameratega, siis hakkavad erinevused ja sarnasused kiirelt välja tulema. Parem öörežiim, kompaktsem korpus, 4K videosalvestus (kaadrisagedus võiks parem olla, kuid alustuseks käib kah) ja palju muud toredat on see, mis paneb üha enam kasutajaid just Hero kaameraid valima. Olgugi, et Hero3+ ei ole nii suur edasiminek/funktsionaalsuse etalon kui Hero3 või HD Hero omal ajal olid, kuid see ei tee Hero3+ kaamerat vähem tähtsaks või funktsionaalseks. 

Nüüd aga ei muud midagi, kui Photopointist läbi, Hero3+ kaasa ning välja viimast talverõõmu nautima – olgu selleks siis auto järvejää(al)l või lumelauaga mäe otsas.

GoPro Hero3+ kaamerad Photopointis alates 349€

(2490)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast