Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google paneb täiega – 7 olulisemat uudist I/O arenduskonverentsi esimesel päeval

Mõned tunnid tagasi lõppes kaugel Ameerikamaal Google`i iga-aastase, ülemaailmse arenduskonverentsi I/O esimene päev. Nagu käesoleva postituse pealkirjastki lugeda võib, ei hoidnud tarkvaragigant end tagasi vaid pritsis vingeid uudiseid igas kaares. Huvitavamad neist puudutasid loomulikult ülehelikiirusel arenevat Android operatsioonisüsteemi. Seitse huvitavamat ja olulisemat eile õhtul/öösel välja kuulutatud teadaannet leiad siitsamast alt:

7. 100 miljonit Android-seadet on tänaseks aktiveeritud

Sellise teatega astus uhkelt lavale Google`i asepresident Vic Gundotra. Tänaseks päevaks on üle terve maailma aktiveeritud 100 miljonit Android-operatsioonisüsteemiga seadet ning enamgi veel. Hetkeseisuga aktiveeritakse maailmas iga päev 400,000 Androidi.

Lisaks tõi hr Gundotra välja arvud: 36 ametlikku riistvaratootjat, 215 mobiilioperaatorit, 450 000 ametlikku Android OS arendajat, 200 000 rakendust Android Marketis. Tõeliselt muljetavaldav.

6. Filmide rentimine Android Marketi kaudu (hetkel ainult USA-s)

Paar päeva tagasi lisas Google oma YouTube`i lehele 3000 filmi Universal, Sony ja Warner Bros varalaost. Filme saab vaatamiseks rentida PC või Google TV abil. Ühe filmi maksumuseks on $2.99/$3.99, kord ostetud film on vaatamiseks valmis 30 päeva, kui filmi käima klikkad, siis saad seda aga vaadata järgmised 24 tundi.

Eile teatas Google, et seesama teenus laieneb YouTube`ist Android Marketisse. See tähendab, et kõik (USAs asuvad) mobiilsed android-seadmed – olgu nad tahvelarvutid või nutitelefonid – saavad võimaluse rentida filme.

5. Music Beta by Google – kuula oma laule veebist (hetkel ainult USA-s)

Teatavasti lansseeris Amazon mõned nädalad tagasi pilveteenuse nimega Amazon Cloud Player. See võimaldab USA kasutajatel laadida (või osta Amazonist) Amazoni serverisse muusikat et seda siis veebist otse kuulata – sõltumata seadmest või seadme asukohast.

Nüüd tegi sarnase triki ka Google, nimetades selle „Music Beta by Google“. Muusikat läbi selle osta (veel) ei saa. Küll aga saab Google`i serverisse üles laadida 20 000 laulu et neid sealt siis arvuti, MP3-mängija või telefoniga kuulata. Uuendatud sai ka Google`i Android-rakendus „Music“ (samuti ainult USA-s paigaldatav), kus nüüd ka oma muusika kuulamine pilvest võimalik on. Praegu on teenus tasuta – tulevikus ei pruugi see aga enam nii olla.

4. NFC juhtmevaba ühendus Android-seadmete vahel

NFC ehk Near Field Communication on üks kuumimaid uusi arendusi nutitelefonide vallas. Tegemist on aeglase juhtmevaba ühendusega, mille raadius on 3-4 cm (teoorias 10 cm). Ei tundu kõige ahvatlevam? NFC positiivseteks aspektideks on selle toimimine ilma seadistusteta ning võimaus panna suhtlema nii elektroonikaseadmed omavahel kui ka näiteks elektroonikaseadmed ja objektid mis ei vaja voolu (nt spetsiaalsed kleepsud).

Palju on räägitud sellest, kuidas NFC tehnoloogia abil mobiiltelefonidega poodides maksma saaks hakata. Google näitas konverentsil mitmeid võimalusi, kuidas mobiiltelefoniga NFC tehnoloogiat kasutada – kleepsult info lugemisest tahvelarvutisse veebilehe saatmiseni välja. Vaata videot YouTube`ist.

3. Android 3.1

Maarjamaa mehed siin Euroopa ääres ootavad alles pikisilmi esimesi Android 3.0 tahvelarvuteid. Google aga teatab juba, et 3.0 on ajalugu ning kuulutab välja 3.1 versiooni tahvelarvuteile. Selles tehakse võimalikuks avaekraani widgetite suuruse muutmine, pilte otse digikaamerast tahvelarvutisse laadimine ning erinevate USB-pordi abil ühenduvate seadmete kasutamine. Lisatud on “Google Movies” rakendus, uued rakendused „Books“ ja „Movie Studio“.

Android 3.1 on kohe saadaval neile, kes on endale läbi Verizon mobiilioperaatori ostnud tahvelarvuti Motorola Xoom. Samsung Galaxy Tab 10.1 ja muude Honeycomb-seadmete kohta hetkel info puudub.

2. Uus Android OS versioon Ice Cream Sandwich

2011 aasta neljandas kvartalis saab valmis järgmine suurem verstapost Android OS arengus. Uus OS versioon koodnimega „Ice Cream Sandwich“. See on platvorm, mis ühendab ainult tahvelarvutitele mõeldud 3.0 Honeycomb`i ja mobiiltelefonide valitseja Android 2.3 Gingerbread`i.

Peagi peaksime näha saama maagiliselt oma suurust vastavalt seadme ekraanile kohandavaid menüüsid ja muud. Mida täpsemalt – sellest Google veel vaikib.

1. Garanteeritud Android OS uuendused

Ilmselt kõige olulisem teadaanne nii praeguste kui ka tulevaste Android nutitelefonide kasutajatele on versiooniuuenduste garantii. Nimelt on sõlmitud kokkulepe riistvaratootjatega ja mobiilioperaatoritega (HTC, Samsung, Sony Ericsson, LG, Motorola, Verizon, Sprint, T-Mobile, AT&T) et nii nemad kui ka Google ise kohustuvad tooma mobiilsesse seadmesse need Android OS uuendused, mis on välja tulnud kuni 18 kuud pärast vastava mobiiltelefoni esitlemist.

Ehk siis – on lõpp kahtlustel, kas see või too Android OS uuendus mingile konkreetsele seadmele tuleb. Uuenduse saadavus ei sõltu enam seadmest vaid ajast, mil vastav seade turul olnud on.

Photopointi ajaveebi esimene Android OS-ist kõnelev postitus nägi veebivalgust pisut vähem kui kolm aastat tagasi – 18. Septembril 2008. Siis ei olnud turul veel mitte ühtegi Android-seadet. Nüüd aktiveritakse neid aga 400 000 tükki päevas. Jumal teab, kus me järgmise kolme aasta pärast oleme, kui kogu see asi niimoodi jätkub.

(261)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga