Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google nutitelefon Nexus One

Google tutvustas mobiilide jaoks loodud, Linuxil põhinevat operatsioonisüsteemi nimega Android 5. novembril 2007. Sealtpeale on oodatud turule ka Android-telefoni, millel uhkeldamas Google`i enese logo.

Viimase aasta jooksul on Google`i operatsioonisüsteemiga telefone päris palju turule ilmunud. HTC, Samsung, Sony Ericsson jne – kõigil on vähemalt üks selline isend. Nüüd oli siis aeg Google`i enese jaoks. Tarkvaragigant avas teisipäeval omaenda telefonide veebipoe – selle esimeseks müügiartikliks sai Google`i ja HTC logosid kandev nutitelefon nimega Nexus One.

[nggallery id=19]

Riistvara

Tegemist on Android-seadmete koorekihti kuuluva nutitelefoniga. Selle südameks on Qualcomm`i Snapdragon-nimeline 1GHz protsessor. Täpselt samasugust protsessorit omab ka Sony Ericssoni esimene ja vingeim android nimega Xperia X10. HTC Android-lipulaeva HTC Hero 357.31€ sees peidab ennast näiteks juba poole lahjem (528 MHz) Qualcomm MSM7200A protsessor.

Veel mõned olulisemad Nexus One tehnilised andmed:

  • Ekraan: 3.7″ AMOLED 800 x 480 px WVGA
  • Paksus: 11.5 mm; Kaal: 130 g
  • Kaamera: 5 MP automaatse teravustamisega, välklamp ja geosildistamine
  • Sisemälu: 512 MB flash-mälu, 512 MB RAM
  • Mälukaardi võimalus: 4 GB SD/SDHC mälukaardipesa (kuni 32 GB)
  • Mikrofon: Kaks mikrofoni – üks esiküljel ja teine tagaküljel helikvaliteedi parandamiseks
  • Aku: Eemaldatav, mahtuvus 1400 mAh
  • Juhtkuul: kolme värviga LED lamp juhtkuuli all teatab e-mailide, teadete jms tulekust.
  • Video salvestamine: 720×480 px, min 20 kaadrit sekundis
  • Digitaalne kompass, kiirusmõõtja, AGPS, Wi-Fi (802.11b/g/n), Bluetooth 2.1 + EDR, 3,5 mm kõrvaklappide väljund, Micro USB.

Tarkvara

Telefoni riistvaraga Google`il muidugi suurt pistmist ei ole. Nexus One on toodetud HTC poolt, kes on vastutav ka näiteks kõige esimese Android-operatsioonisüsteemiga nutitelefoni valmistamise eest. See-eest on seade aga täis tuubitud Google`i uusimaid tarkvaralahendusi alustades Androidist endast.

Nexus One on esimene seade, mis töötab Androidi uusima versiooni 2,1 peal (Xperia X10 – Android 1.6, Motorola Droid – Android 2.0.1). Seda iseloomustavad uus 3D graafika, animeeritud taustapildid, uuendatud rakendustemenüü, ning muidugi – kõnetuvastus.

Telefon suudab registreerida kasutaja poolt öeldu, muuta selle tekstiks ning kuvada ükskõik millises, hetkel aktiivses tekstiaknas. Kõlab hästi?

Loomulikult töötab see funktsioon vaid siis, kui sõnu inglise keeles öelda. Ning parem oleks, kui isegi inglise keeles öeldud laused ei oleks liig keerulised ega lohakalt hääldatud. Engadgeti mahuka ja päris hea ülevaate hinnangul see funktsioon üldiselt toimib, kuid vajab igapäevaseks muretuks kasutamiseks veel arendamist.

Vaata Google meisterdatud tutvustusvideoklippe Nexus One rakenduste kohta

Google`i telefonipood

Võibolla et isegi olulisem uudis kui telefon ise, oli selle müümiseks, turustamiseks ja klientidega suhtlemiseks loodud online-pood aadressil google.com/phone. Selle olulisusest annab tunnistust ka Google`i ametlik pressiteade Nexus One kohta. Selle pealkirjas ja esimeses lauses ei mainita mitte uut telefoni, vaid uut moodust telefoni ostmiseks. Omaenda veebipood annab Google`ile võimaluse suhelda oma klientidega vahetult – samamoodi, nagu seda teeb Apple.

Kui mitmed analüütikud arvasid, et Google`i Nexus One esitlemine tähendab Apple`i aktsia langust, siis tegelikkuses see nii ei läinud. Hoopis vastupidi – Pärast Nexuse esitlemist oli hoopis Google`i enese aktsia see, mis langes umbes samale tasemele nagu ta oli olnud enne esitlust. Ilmselt loodeti telefoni kätte saada odavama hinnaga kui 529.99$. Mitte et nimetatud hind oleks hullupööra kõrge – see on tavaline.

Nutitelefonide turul on nüüd Apple`i, Nokia, HTC, Sony Ericssoni ja teistega rinda pistmas ka Google. Eks näis, kas teda ka edu saadab.

[nggallery id=20]

(448)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HTC Hero A6262 valge HTC Hero on esimene telefon, milles on kasutusel HTC Sense tehnoloogia. Tegemist on intuitiivse, märkamatu lahendusega, mis põhineb kolmel printsiibil: personaliseeri, hoia lähedal ning avasta ootamatu.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga