Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kompaktkaamerate eliit: klassikalise Fujifilm X100 “Limited Edition” komplekti saab nüüd poole soodsamalt

fujifilm-66

Kui ilusa disaini ja profiklassi pildikvaliteediga Fujifilm X100 kompaktkaamera 2011. aastal turule tuli, oli see paljude fotohuviliste ihaldusobjektiks. Klassikaliste rangefinder kaamerate stiilis retrohõnguline disain, metallist korpus, avar kahefunktsiooniline pildiotsija ja peegelkaamera kvaliteediga (või paremadki) fotod ajasid ka tõsisematel fotohuvilistel näpud rahakoti järele sügelema. Enam kui 1000-eurone hinnasilt sai aga pahatihti takistuseks.

Fotokaamera sensor ei mädane ja objektiiv ei hallita. Fujifilm X100 kaamera pildistab täna täpselt sama kvaliteetseid pilte nagu neli aastat tagasi ja näeb ka täpselt sama ilus välja. Tegelikult veel ilusamgi, sest äsja õnnestus meil siin Photopointis Fujifilmilt eriti hea hinnaga välja kaubelda 10 rariteetset Limited Edition komplekti. Selles on tavalise hõbedase-musta korpuse asemel üleni mustas värvitoonis kaamera. Lisaks on komplektis soliidne retrostiilis nahast vutlar, metallist päikesevarjuk ja filtriadapter koos kaitsefiltriga. Kogu see ilu maksab -50% soodushinnaga 499,50€. Seda lihtsalt peab lähemalt vaatama:

 

fujifilm-99

2011 aastal turule jõudnud Fujifilm X100 kaameral on praeguseks olnud kaks nn “järeltulijat” ehk täiustatud mudelit:

  • 2013. aastal tuli X100S, mis tõi endaga kaasa võimsama protsessori ja uue sensori (sensor tegi võimalikuks algsest kiirema autofookuse)
  • 2014. aastal tuli X100T, mis tõi endaga kaasa teravama LCD-ekraani, elektroonilise katiku ja detailsemad edasiarendused pildiotsija toimimises. See kaamera on ka Photopointis mustas ja hõbedases versioonis praegu müügil ja maksab 1199€.

Seega ei ole muudatused algse X100 ja uusima mudeli vahel mäekõrgused – kõige olulisimaks erinevuseks on ilmselt autofookuse kiirus, pildikvaliteet peaks aga olema laias laastus sama, sest sensori mõõtmed pole suurenenud ning objektiiv on täpselt seesama mis algusest peale.

 

Fujifilm-x100-limited-5

Algset müüdi Fujifilm X100 kaamerat ainult hõbedase-musta korpusega. Limited Edition kaamera tehti eksklusiivsena üleni must ja pakendati esmaklassiliselt koos originaalsete lisatarvikutega. Eraldi karbis ongi ilusti eraldi süvendite sees kaamera ise, vutlar ja adapter, mille abil saab kaamera ette kinnitada nii varjuki kui ka läbipaistvas plastikklaasis olevat kaitsefiltri.

 

Fujifilm-x100-limited-145

Teises karbis on eraldi ülejäänud lisatarvikud. Akulaadija, aku, AV kaabel, väike kotike (kuhu sisse saab panna näiteks varjuki), kaamerarihm, toitekaabel, sertifikaat ning CD-plaat, mille peal on kasutusjuhendid, RAW failide töötlemiseks vajalik tarkvara ja fotode haldamiseks kasutatav tarkvara.

 

Fujifilm-x100-limited-6

Varjuki ja filtri kinnitamiseks tuleb objektiivi küljest maha keerata õhukene ilurõngas (ülal pildil kõige vasakpoolsem), mis varjab enda all keeret.

 

Fujifilm-x100-limited-17

 

Objektiivi keermesse saab siis kinnitada adapteri. Adapteri siseküljel on 49mm läbimõõduga filtrikeere, kuhu kinnitub kaasas olev filter. Sellel filtril on ainult objektiivi esiklaasi kaitsev funktsioon.

Fujifilm-x100-limited-18

 

Sellesama adapteri välisservas on kinnitusnagad varjuki jaoks. Kasutada saab korraga nii filtrit kui ka varjukit – nii muutub kaamera oluliselt suuremaks, aga kaob vajadus objektiivikorgi järele.

 

 

Fujifilm-x100-limited-8

Vast kõige praktilisema lisatarvikuna on Limited Edition komplektis kaasas vutlar. Sarnaselt kaamerale endale on seegi kvaliteetselt valmistatud ja näeb väga ilus välja. Hea, kui ei pea uut ilusat kaamerat pistma näotu vutlari sisse, vaid saab kasutada sellist, mis kaamera välimuse veelgi efektsemaks muudab.

 

fujifilm-77

Vutlar koosneb kahest osast, mida saab kinni-lahti kahe truki abil. Intensiivsema pildistamise korral on mugavam kasutada ainult vutlari alumist osa.

 

fujifilm-78

Vutlar on päris tummine ja tugev, nii et kui kaamera peakski juhuslikult kukkudes alumiste nurkadega näiteks asfalti tabama, on kahjustused kindlasti oluliselt väiksemad kui ilma vutlarita.

 

fujifilm-79

Transpordiasendis saab X100 kõikjalt nahkvutlariga katta. Nii on kaamera küll üsna suur ja kobakas, kuid hästi kaitstud.

 

fujifilm-67

Fujifilm X100 kaameras – eriti veel koos vutlariga – on nii palju visuaalselt esteetilisust, et see loob pildistamisel hoopis teistsuguse tunde kui tavaliselt. Limited Edition komplektis on seda tunnet veelgi rohkem ja selle saab kätte odavamalt kui kunagi enne.

 

(1557)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Fujifilm X100 Limited Edition, must
  • 12,3-megapiksline APS-C mõõdus sensor
  • 23mm f/2.0 Fujinon fiksobjektiiv
  • 720p HD videosalvestus
  • Hübriidne pildiotsija
  • Limited Edition must korpus

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast