Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Flickr kasutajatel tuleks oma parool koheselt ära vahetada

flickr

Internetigigant Yahoo on teada andnud massiivsest küberrünnakust, mille raames on vähemalt 500 miljonile Yahoo kontole sisse häkitud. Tegu on arvatavasti ühe suurima andmelekkega ajaloos. Kuna Yahoo alla kuulub ka üks populaarseimaid pildipankasid Flickr, on rangelt soovituslik kõikidel kasutajatel oma parool ära vahetada.

See võib samas tunduda aga tagantjärele tarkusena, kuna andmeleke toimus väidetavalt juba 2014. aastal. Hullemaks teeb kogu seiga fakt, et anonüümsete allikate väitel on häkkimine riiklikult toetatud. Samas ei ole lekkinud informatsioon väga kõrge väärtusega. Küberkelmidel õnnestus ligipääseda nimedele, sünnikuupäevadele, e-posti aadressidele ja krüpteeritud salasõnadele. Maksekaardiandmed ja kõiksugune info pangakontode kohta on endiselt kaitstud. Probleem on siiski tõsine, kuna paljud inimesed armastavad erinevatel veebilehtedel kasutada samasuguseid andmeid. Seetõttu tasuks mõelda, millised tundlikud kontod veel nõrga parooli tõttu rünnaku ohvriks langeda võivad.

Yahoo jaoks on kogu seik seda hullem, kuna hetkel käivad läbirääkimised telekommunikatsioonihiiglase Verizoniga, kes plaanib Yahoo ära osta. Arvatavasti läheb see tehing kena allahindlusega. 

See rünnak ei ole unikaalne – analoogseid andmelekkeid on viimaste aastate jooksul olnud mitmeid massiivseid. Seda nii Dropbox, Adobe, Tumblr, Linkedin Ashley Madison (Tinder abieluinimestele) kui paljude muude teenuste kontekstis, kus andmebaasid on sattunud rünnakute alla. Kui sa oled Flickr kasutaja või hoopis naudid Yahoo meiliteenuse suuri hüvesid ja hakkad paroolivahetust ette võtma, võiksid vaadata ka Photopointi ajaveebi kasulikku õpetust internetiturvalisuse ja paroolide kohta: Turvalisus internetis: mida mina saan teha, et end kaitsta erinevate ohuallikate eest?. Niimoodi saad teadlikult luua endale turvalise parooli mis kergelt meeles püsib ning hoida enda andmed ka tulevikus turvaliselt enda valduses. Lisaks võid kiigata, mida ütleb ‘;–have i been pwned? leht sinu e-maili aadressi kohta ning kas tasub kohe-kohe enda parooli muutma tõtata (või teha seda alles siis, kui kiisupildid läinud).

Allikas: Yahoo

(329)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga