Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Esmamuljed HTC One M8 nutitelefonist

htc-m8-avang

Kui siinne blogipealik Lauri tegi mulle ettepaneku väisata HTC One M8 esmaesitlust, siis oli minu positiivne vastus peaaegu hetkeline. HTC oleks androidtelefonide seas ilmselt minu esimene valik tänu koostekvaliteedile ja materjalivalikule. Tõsi, viimasel ajal on talle väga tihedalt kannule rebinud Sony oma tipptelefonidega, kuid see pole selle jutu teema.

Niisiis esmamuljed HTC verivärskest lipulaevast One M8. Sissejuhatuseks muidugi välimus.

 

HTC one M8 nutitelefoni välimus

Foto-140414s-73

Kui HTC One eelmisel mudelil oli korpuse juures kasutatud 70% metalli, siis värskel mudelil on see number tõusnud 90%-ni ja see on väga hea. Mitmest eri materjalist tagakorpus jätab kahtlase mulje isegi kunagisel disainiikoonil iPhone’il. Samas saime üritusel katsuda kahe erinevat värvi tagaküljega telefoni ning tuleb tunnistada, et vähemalt minu jaoks ületas nö gun metal tume korpus mäekõrguselt tuhmilt hõbedast.

Hõbedase korpuse alumiinium tundus sedavõrd pehme ja õrn, et seda on võimalik kriimustada kasvõi küünega. Lisaks sellele oli ta vähemalt minu jaoks liiga sarnande eelmise generatsiooni mudeliga. Kergelt kumerat korpust oli muidu käes hoida tõepoolest mugav ning ergonoomiline ja taktiilne kogemus oli HTC-likult kõrgel tasemel.

Kohapeal tutvustati ka moekalt retrolikku nö 8-bitist ümbrist, mis võis kiidelda ka teatava funktsionaalsusega. Nii sai ekraani kaitsvat perforeeritud kaant avamata näha kellaaega, temperatuuri ning helistaja andmeid. Samuti sai kõnele vastata või kõne lõpetada ilma kaant avamata. Pisut arusaamatuks muidugi jääb, et miks telefon, mida on ehtsa briljandina viimase kui millimeetrini hoolikalt lihvitud ja tuunitud, peidetakse suhteliselt näotu ja rohmaka (võrreldes telefoniga muidugi) kesta sisse. Aga maitse üle ei vaielda.

 

HTC one M8 nutitelefoni ekraan

Foto-140414s-87

Ekraan oli kaunis. Kohe väga kaunis. Pole küll õnnestunud käes hoida Samsung S5, kuid arvestades Samsungi aasialikult jõulist värvigammat ekraanil pean tunnistama, et HTC teatav vaoshoitus ja pastelsus meeldib mulle märksa enam. Lisaks väsivad vähem ka silmad, kui telefoniekraanilt midagi pikemaajaliselt lugeda.

Ekraan oli mõistagi viietolline nagu igal enesest lugupidaval telefonil tänapäeval, kuid võrreldes M7-ga polnud telefoni korpus siiski märkimisväärselt suurenenud. Meeldiva uuendusena saab nüüd M8 ekraani ehk siis telefoni aktiveerida ilma kodunupule vms vajutamata, vaid lihtsalt ekraanile koputades ehk siis näpuga mööda unerežiimil ekraani vedades.

Erinevas suunas sõrme liigutades avanesid ka erinevad funktsioonid. Iseküsimus muidugi, kui aldis on telefon unest ärkama, kui seda püksitaskus hoides kogemata sõrmega üle ekraani silitada ning millised tagajärjed võivad telefoni iseeneslikul ärkamisel olla. Tõenäoliselt on see funktsioon muidugi kasutaja poolt aktiveeritav ja väljalülitatav.

Ekraaniga seostus aga üks põhilisi miinuseid selle telefoni juures. Vähemalt minu jaoks. Nimelt ei suutnud ma näiteks oma telefonikäe pöialt kasutades ekraanil erinevaid tööaknaid vahetada, vaid pidin selleks ikka teise käe nimetissõrmega üle terve ekraani  vedama. Nõme ja tüütu tegelikult (ütleb endine Samsung Note’i kasutaja, kes viimased aastad õunafirma kuldse konksu otsas istub).

 

HTC one M8 nutitelefoni kaamera

kaamera

Järgmise olulise asjana tuleks muidugi ära märkida kaamera. Kuigi HTC UltraPixel tehnoloogia on asjatundjatelt pigem laidusõnu saanud, siis minule avaldas piltide üldine kvaliteet küll muljet. Vähemalt telefoniekraanil, sest suurematel pindadel nende kvaliteeti lähemalt uurida ei õnnestunud.  Laialt väljareklaamitud nn duokaamera, mis võimaldab pildi fookust sättida peale pildistamist, tundus vähemalt esialgu küll uuendusliku ning põneva võimalusena. Kuigi ilmselt ajajooksul võib uudsuse võlu tuhmuda ning koguni tarbetuks osutuda. Vägagi muljetavaldav oli aga kaamera kiirus pildistamisel.

HTC M8 on ilmselt unikaalne telefon terves maailmas sellepoolest, et selle esikaameral on megapikseleid rohkem kui nö põhikaameral – tervelt 5 miljonit põhikaamera nelja (ultra)pikseli vastu. Võimsad ekraanikaamerad pole Euroopas veel väga levinud, küll aga on ülimalt menukad Aasias. Arvestades aga, et ’enekate’ tegemine on üha populaarsem ja globaalsem trend, siis näib, et vähemalt siin on HTC õigel teel. Telefonitarkvara võimaldab teha pilte kasutades mõlemat kaamerat korraga. Nii saab pildistaja jäädvustada ennast koos pildistatavaga ühele pildile.

Kokkuvõttes oli kaameral võimalusi enam, kui piiratud tutvumisaeg katsetada lubas. Tootja enda sõnul on loomingulised võimalused peaaegu piiramatud. Mina sellele väitele alla kirjutada ei julge, kuid olen veendunud, et tavatarbija vajadusi ületavad pakutavad võimalused kohe kindlasti.

 

HTC one M8 nutitelefoni heli

Foto-140414s-47

Nooremale põlvkonnale pakub kindlasti kõrvarõõmu HTC M8 helisüsteem BoomSound oma stereokõlaritega. Iseasi muidugi, kui maksujõuline noorsugu on, et endale sellist kallivõitu heliallikat lubada. HTC sõnul on uuenenud helisüsteem varustatud koguni kolme eraldi võimendiga madalate, keskmiste ja kõrgete sageduste jaoks. Kõlab see kõik ju kenasti, aga isiklikult mina eelistan telefonist muusika kuulamiseks ikkagi pigem kõrvaklappe kui kõlareid, ükskõik kui head need siis ka poleks.

 

HTC one M8 nutitelefoni muud huvitavad omadused

Huviäratav ning pikemas perspektiivis kindlasti igati kasutuskõlblik oli HTC Sense 6-ga kaasa tulnud rakendus Blinkfeed. Tegu on iseõppiva uudistevooga, mille allikaid saab kasutaja ise valida, ning mille sisu valib rakendus lähtuvalt kasutaja eelistustest.

Esitlusel räägiti veel telefoni akust, mis pidavat vastu pidama 40% kauem M7 omast. Lisaks on telefon varustatud erilise akusäästmisreziimiga, mis lubab aku kõigest 10%-lise täituvuse juures tööaega veel vähemalt 30 tunniks. Seda küll seetõttu, et kõikvõimalikud viled ja kellad kinni keeratakse. Omal nahal aku pidamist paraku kontrollida ei õnnestunud.

 

Kokkuvõtteks

Foto-140414s-37

Mida öelda kokkuvõtteks? Kui minul oleks vaja uut ja androidiga telefoni, siis ma ei kõhkleks hetkegi. Mõistagi kui ainult finantsid seda lubavad. Ülimalt hea koostekvaliteet on muidugi võitev faktor. Lisame sellele enam kui võimeka sisu ning põnevate võimalustega kaamerad ja ongi põhimõtteliselt võitev kokteil olemas.

Päris kindlasti on Samsungi uuel lipulaeval mingid numbrid paremad ning päris kindlasti saadab seda kordades suurem müügiedu, kui HTC M8-t. Ometi loodan ma kogu südamest, et leidub kriitiline hulk inimesi, kes ei soovi massidega koos pärivoolu ujuda, vaid soovivad midagi erilisemat ja nauditavamat. Kindlasti ei halvusta ma näiteks Coca Cola joojaid, kuid elul on hoopis teine mekk klaasikese Beaujolaise nouveau või kruusikese lapsang souchongiga.

Küsimusele, millal HTC M8 ka Eestis müügile jõuab, vastas selleks volitatud isik tagasihoidlikult, et juba maikuus. Hinna kohta esialgu infot ei ole, kuid tõenäoliselt jääb see tema eelkäijaga samasse hinnaklassi.

Lõpetuseks asjahuvilistele mõned täpsemad faktid ja arvud HTC M8 kohta:

  • 4-tuumaline 2,3GHz Qualcomm Snapdragon 801 protsessor
  • 2GB operatiivmälu
  • 5-tolline 1080p LCD (441ppi) ekraan
  • 16 või 32GB sisemälu ja kuni 128GB microSD pesa
  • Android KitKat 4.4 operatsioonisüsteem
  • 4.1MP UltraPixel tagakaamera ja 5MP esikaamera
  • 802.11a/b/g/n/ac andmeside
  • NFC, Bluetooth 4.0
  • 2600 mAh aku.

 

(2710)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga