Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Eesti fotograaf Kylli Sparre rabas ülemaailmsel Sony fotokonkursil kategooriavõidu

Rescue Operation

Täna avalikustati worldphoto.org veebilehel Sony World Photography Awards fotokonkursi võitjad. Ülemaailmsel konkursil võistlesid fotoentusiastid kümnes eri kategoorias. Lubage meil kõiki teisi kategooriaid siinkohal ignoreerida (kõiki võidutöid saab vaadata siit), sest kontseptuaalfoto kategooria võitjaks krooniti Eesti fotograaf Kylli Sparre.

Võidutööd nimega “Päästeoperatsioon” võib imetleda sellesama uudisloo päises. Selliste unenäoliste fotodega on Kylli Eestis juba pisut kuulsust kogunud. Tema fotosid ja lühikest iseloomustust enda töö kohta võib vaadata fotoajakirja “Postitiiv” viimasest kevadnumbrist. Samuti sai Kylli teise koha eelmise aasta sügisel toimunud “Pentaxi Aasta Portreefoto” konkursil (vaata siit).

Kategooriavõidu auhinnaks “Sony World Photography Awards” fotokonkursil on välja pandud täiskaadersensoriga Sony A7r ja poolkaadersensoriga Sony a6000 hübriidkaamerad. Sellega ei pruugi aga Kylli saak veel piirduda, sest 10 kategooriavõitjat pääsevad võistlema veel päris peavõidu – 5000 taala ja “Open Photographer Of the Year” tiitli üle. Photopointi Ajaveeb hoiab Kyllile tugevalt pöialt ja kutsub omalt poolt kõiki fotohuvilisi osa võtma kuu lõpuni kestval Sony Talvefoto konkursil. Ka seal on auhinnaks Sony täiskaadersensoriga hübriidkaamera. Mis siis muud kui fotoaparaat ööseks kaissu ja unenägudesse pildistama.

 

Sony ametlik pressiteade:

Eesti fotograaf võitis 2014. aasta Sony ülemaailmse fotokonkursi 

Eesti fotograaf Külli Sparre kuulutati täna 2014. aasta Sony ülemaailmse fotokonkursi kontseptuaalse foto kategooria võitjaks. Tegemist on ühe maailma juhtiva fotokonkursiga.

Sparre valiti välja rohkem kui 70 000 ülemaailmse kandidaadi hulgast. Tema saavutus on erakordne nii konkureerivate fotode sedavõrd suure arvu tõttu kui ka sellepärast, et fotograaf pole professionaal, vaid inimene, kelle jaoks fotograafia on lihtsalt kirg.

Sparre, kes elab Tallinnas ja hakkas fotograafiaga tegelema alles hiljuti, võitis kontseptuaalse foto kategooria rabavalt sürreaalse fotoga „Päästeoperatsioon”, mis avaldas kohtunikele väga muljet.

Võidupilti kommenteeris Külli Sparre järgnevalt: “Selle pildi valmis tegemine võttis üsna mitu kuud. Mul oli selge visioon, milline see pilt olla võiks. Esimesed katsed ebaõnnestusid ja otsustasin lasta sellel ideel veidi oodata. Kogusin vajalikud asjad, riided ja valisin välja sobiva koha. Kui kõik olud tundusid olevat õiged, said fotod tehtud ja hiljem piltide kombineerimisel sujus kogu protsess paremini. Kõige keerulisem oli vett täis akvaariumiga võttepaika jõuda. Meri oli küll lähedal, aga libedatel kividel märja ja raske akvaariumiga liikumine oli oodatust märksa keerulisem ja kukkumisest just palju puudu ei jäänud. Õnneks saime siiski tervelt kohale ja ka akvaarium on tänaseni ühes tükis.”

“Võit on mulle kahtlemata suureks tunnustuseks ja julgustuseks jätkata,” rõõmustas Sparre.

Sparre sai autasuks täiskaadersensoriga kaamera Sony a7R ja kiire autofookusega kaamera Sony a6000 ja võistleb nüüd ülejäänud üheksa Avatud kategooria võitjaga Sony fotokonkursi aasta fotograafi tiitli ja 5000-dollarise auhinna nimel.

Üldvõitja kuulutatakse välja 30. aprillil auhinnagalal Londonis, võitja saadetakse lennukiga Londonisse auhinna järele.

Lisaks pannakse Sparre võidufoto 1.–18. mail välja Somerset House’i Londonis ja avaldatakse iga-aastase ülemaailmse Sony fotokonkursi raamatu 2014. aasta väljaandes.

Võistlus on mõeldud igal tasemel fotograafiahuvilistele ja hinnatakse fotograafi ühtainsat fotot. Kõigi kümne kategooria võitjaid saab vaadata aadressil www.worldphoto.org

 

Võidufoto saab alla laadida aadressil press.worldphoto.org

(2323)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga