Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

CP+ 2015: Vaata millised uued objektiivid Pentax kaameratele tulemas on

_MG_1168

Ricoh on siin Jaapanis, CP+ fotomessil uuendanud Pentax kaameratele mõeldud objektiivide plaane (ingl. k roadmaps). Plakatid on avalikkusele vaatamiseks üles riputatud otse täiskaadersensoriga peegelkaamera prototüüpversiooni kohale ja neid on kokku 3. Vasakpoolne 645 keskformaatkaamerate objektiivide, keskmine Pentax peegelkaamerate ja parempoolseim Pentax Q-seeria hübriidkaamerate objektiivide jaoks.

Teatavasti on Ricoh lubanud 2015 aasta lõpus valmis saada ja ehk ka turule paisata täiskaadersensoriga peegelkaamera (vaata videot siit). Selles valguses on eriti huvitav jälgida just peegelkaamerate objektiiviplaani, sest täiskaadersensoriga kaamera vajab hädasti suurema katvusega ja moodsa autofookusmootoriga obektiive. Vaatamegi siis esmalt, kas Ricoh arvab et vanad FA-seeria fiksobjektiivid on uue kaamera jaoks piisavad või teeb ta kõik endast oleneva selleks, et uuele kaamerale ka uusi objektiive valmistama hakata.

 

_MG_0699

Siin ülal plakatil ülemises helehallis sektsioonis on ära toodud kõik hetkel tootmises olevad Pentax peegelkaamerate objektiivid. Nagu näha, on seal juba praegu tervelt 9 objektiivi, mis sobivad ka täiskaadersensoriga peegelkaamerale. Nende hulgas äsja esitletud 70-200mm f/2.8 ja 150-450 f/4.5-5.6.

Põnevamaks läheb aga plakati allosas tumehallil alal. Siia on visandatud objektiivid, mis on kindlalt plaani võetud st mille valmissaamise aeg on “2015 või hiljem”. Näeme, et siin on üks lainurksuumobjektiiv APS-C sensoriga kaameratele ja 3 FA objektiivi täiskaadersensoriga kaameratele. Julgen selle graafiku põhjal ennustada, et Ricoh plaanib Pentax täiskaadri jaoks valmistada:

  • f/2.8 avaga lainurksuumi ligikaudsete fookuskaugustega 16-30mm
  • f/2.8 avaga standardsuumi fookuskaugustega 24-70mm
  • f/4 avaga või kergelt muutuva avaga suumobjektiivi fookuskaugustega 28-105mm

Esimese kahe objektiivi olemasolul oleks Pentax täiskaadri ees kaetud valgusjõuliselt f/2.8 avaga suumivahemik 16-200mm, sest 70-200mm objektiiv on ju juba tootmises.

 

_MG_0698

Ricoh on korduvalt toonitanud, et täiskaadersensoriga peegelkaamera valmistamisega ei vaju mitte mingil juhul unustusse keskformaatkaamera süsteemi arendamine. Seda kinnitab ka ülalolev plakat, mis lubab 645 kaamerate praegustele ja tulevastele kasutajatele kahte suumobjektiivi. Üks ligikaudu 40-85 mm vahemikus ja teine ligikaudu 92-190mm vahemikus.

 

_MG_0700

Pentax Q seeria pisikestele hübriidkaameratele on plaanis teha üks pikema fookuskaugusega makroobjektiiv. Milline täpsemalt – seda ei tea Ricoh ülaloleva plakati alusel otsustades veel isegi.

 

Pentax peegelkaamerate kasutajaid ootab ees põnev aasta. Sahinad ja kuulujutud käivad, et siin CP+ fotomessil prototüübina demonstreeritava digipeegli lõppversioon saab olema vähemalt 36 MP sensoriga. Seda juttu kinnitab kaudselt ka Ricoh ise kes siin CP+ pressikonverentsil rääkis sellest, kuidas kaamerate sensorid on arenemas palju suurema resolutsiooni poole. Ja kuidas Ricoh paneb uute objektiivide loomisel rõhku sellele, et nende optika lahutusvõime ei jääks niipea alla sensorite kasvavale lahutusvõimele.

Uute 70-200mm ja 150-450mm objektiivide muljetavaldavalt massiivsed korpused ja suured klaasläätsed nende korpuste sees ainult kinnitavad Ricohi sõnu. Loodame, et tulevik tuleb sama ilus, nagu ülaloleval objektiivide plaanis ja Pentaxi bosside sõnades.

 

Vaata kindlasti interaktiivseid panoraame ja kõike muud CP+ fotomessi kraami meie CP+ erilehel siinsamas blogis

(588)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga