Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canoni uus digikompaktide lipulaev – G11

Postitas: Lauri

Lõppeva nädala keskel esitletud kuue Canoni digikompaktkaamera auväärseim esindaja on kahtlemata PowerShot G11. Tegemist on Canoni digikompaktide uue lipulaevaga, mis vahetab välja eelmisel aastal turule paisatud aparaadi G10 552.24€.

G11 kõige silmapaistvamaks uuenduseks on sensor. Canon on jäänud lootma tarbijate intelligentsusele ning on – selle asemel, et tavapärasel kombel megapikslite arvu suurendada – megapikslite arvu sensoril hoopiski vähendanud. Kui G10 kaamera sensoril oli 14 MP, siis G11 sensoril on megapiksleid vaid 10.

Canoni sõnul on G11 sensor väiksema lahutusvõime tõttu oluliselt valgustundlikum kui eelkäija oma. Uue aparaadiga saavat pildistada käest koguni kaks stoppi lühema säriajaga/väiksema avaga (võrreldes G10 552.24€ kaameraga) ilma et pildid kaamera liikumisest tingituna udused tuleksid.

Teiseks (ja ühtlasi viimaseks) suuremaks muudatuseks on tavalise LCD-ekraani vahetumine välja pööratava ja keeratava ekraani vastu (ekraan ise on seetõttu muutunud veidi väiksemaks ning on nüüd 3″ asemel 2.8″). Eriliseks innovatsiooniks seda keeratavat ja pööratavat muidugi pidada ei saa – selline liikuv LCD oli ka esimesel kuuel G-seeria mudelil. Alates G7 kaamerast mindi üle fikseeritud ekraanidele. Nüüd siis jälle tagasi.

Paari väiksema muudatusena väärivad veel märkimist välgusünkro tõstmine 1/2000 sekundini, ISO väärtuse maksimummäära tõstmine 1600-lt 3200-ni ning HDMI väljund (HD video salvestamise võimalust ei ole).

G11 objektiiv on 5x suumiga, 28-140 mm fookuskaugusega (35 mm ekv) ning ava vahemikuga F2.8-4.5. Kaameral on seesama i-Contrast võlujõud, mida esitleti G10 juures – see on loodud suurendamaks kaamera dünaamilist ulatust. G11 filmib 640 x 480 piksli suurust videolõiku 30 kaadrit sekundis, omab optilist värinastabilisaatorit, AF abivalgust, kolme särimõõterežiimi (hinnanguline-, keskmestatud- ja punktmõõtmine), PASM säriprogramme, RAW-faili vormingus pildistamise võimalust ja sarivõtte kiirust 1.1 kaadrit sekundis. Pilditöötlusprotsessoriks on Digic IV.

Canon PowerShot G11 kompaktkaamerat on turule oodata oktoobrikuus.

Canoni ametlik pressiteade

(268)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon PowerShot G10 14,7 megapikslit, 5× optilise suumiga (35 mm ekvivalendina 28-140 mm) objektiiv, optiline pildistabilisaator (IS), RAW failivorming ja DPP tugi, 3-tolline PureColor LCD II ekraan, optiline pildiotsija.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga