Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canoni suure sensoriga PowerShot G1 X sülitab hübriidkaameraile

Canon hübriidkaameraid tegema ei hakka. Vähemalt mitte lähiajal. Selle asemel esitleb Jaapani kaamerameister täna uut PowerShot kompaktkaamerat nimega G1 X. Selle aparaadi 1,5″ sensor on vaid 20% väiksem kui enamikus Canoni peegelkaamerais, 16% suurem kui Micro Four Thirds hübriidkaamerais ja enam kui 6x suurem võrrelduna Canoni seniste G-seeria kompaktidega 558.15€. Võib kindel olla, et sellisena on G1 X hoobilt kõikide kompaktset lisakaamerat otsivate profifotograafire ihalusobjekt.

Canon on suutnud küllaltki kompaktsesse korpusesse mahutada välklambi, pildiotsija, keeratava ja pööratava LCD-ekraani ning ekvivalentse fookuskaugusega 28-112mm, avaga F2.8-5.8 suumobjektiivi. LCD-ekraan on parematele peegelkameratele omase hea lahutusvõimega mahutades 922 000 pikslit, loomulikult on olemas RAW-salvestamine, optiline värinastabilisaator ja kõik muu G-seeria juurde kuuluv. Olulisemad tehnilised andmed ja tootefotod: 

Canon PowerShot G1 X olulisemad omadused

  • 14.3 MP, 1.5″ (18.7 x 14.0 mm) “suure tundlikkusega” CMOS sensor
  • DIGIC 5 pildiprotsessor
  • Pisut suurem kui PowerShot G12; välgukinga asukoht on muudetud, ISO ketas on vahetatud valikunupu vastu
  • F2.8-5.8, 4X optilise suumiga objektiiv, 28 – 112 mm ekv
    • Ava F2.8 – F16 – märksa laiem kui tavalisel kompaktkaameral
  • Optiline värinastabilisaator, Intelligent IS
  • 3.0, keeratav ja pööratav LCD, 922,000 px
  • Optiline pildiotsija
  • 14-bit RAW failid
    • ISO ulatus: 100 – 12800
  • Smart Auto režiim valib automaatselt ühe pildiprogrammi 32-hest
  • Pildistab kuni 6 fotot (JPG või RAW)  4.5 kaadrit sekundis kiirusega
  • Full HD video: 1920 x 1080 (24p) stereoheli ja optilise suumi kasutamise võimalusega
  • Välguking
  • SD/SDHC/SDXC kaardipesa
  • NB-10L liitiumaku, 250 säritust ühe laadimiskorraga
  • Veebruarikuus
[poll id=”64″]

Canoni ametlik pressiteade:

Pressiteade
9. jaanuar 2012

Canon esitleb uut revolutsioonilist kompaktkaameramudelit PowerShot G1 X

Canon tutvustab täna uut revolutsioonilist kompaktkaamerat PowerShot G1 X, millel on suur CMOS sensor ning vastupidav metallkorpus. Profifotograafidele ja tõelistele asjaarmastajatele loodud PowerShot G1 X loob Canoni legendaarse G-sarja tootevalikusse täiesti uue kategooria, tõstes kompaktkaameraga saavutatava pildikvaliteedi uuele tasemele.

PowerShot G1 X kaameras on kombineeritud EOSi sensoritehnoloogia ning DIGIC 5 protsessori võimsus Canoni uue täppisobjektiivi ning laialdase käsijuhtimisega. Tänu sellele võib PowerShot G1 X mudelit pidada Canoni kõigi aegade üheks parimaks kompaktkaameraks.

Profitasemel pildikvaliteet

Canoni hinnatud tehnoloogiaid ning professionaalide poolt jagatud teadmisi hõlmav PowerShot G1 X pakub digipeegelkaamera tasemel pildikvaliteeti. See on Canoni esimene kompaktkaamera, millel on suur, küljesuhtega 4:3, 14,3-megapiksline CMOS sensor mõõtudega 18,7 x 14 mm, mille kõrgus vastab peaaegu EOS-sarja digipeegelkaamerates kasutusel oleva APS-C sensori omale. Kaameraga EOS 600D sama pikslisuuruse ja struktuuriga ning mudelis PowerShot G12 oleva sensoriga võrreldes umbes 6,3 korda suurema pinnaga sensor pakub digipeegelkaamerale omast pildikvaliteeti, ja seda kõikjal kaasaskandmiseks sobiva suurusega metallkorpuses.

Suurem sensorisuurus pakub fotograafidele teravussügavuse üle suuremat kontrolli, parandades võimalust pildistamisobjekti selle taustast paremalt esile tuua. Täiustatud dünaamiline ulatus võimaldab kasutajatel jäädvustada ühes kaadris nii varje kui ka heledaid alasid, samas kui 14,3-megapiksline resolutsioon võimaldab kaadritest teha suuremõõdulisi fotosid või kärpida parema kompositsiooni saamise nimel pilte.

PowerShot G1 X võimaldab kasutajatel saada osa ka mitmetest Canoni EOS-sarja raames välja arendatud CMOS-sensoritehnoloogia eelistest. Kiibipõhine müravähendus tagab selged pildid isegi suurte ISO väärtuste juures, samas kui 4-kanaline väljund pakub kiiret pildi jäädvustamist, tagades kiire reageerimisaja kõikides tingimustes.

Kaameras PowerShot G1 X peituv HS-süsteem seab uued standardid hämaras saavutatavatele tulemustele, kombineerides suure sensori, DIGIC 5 pildiprotsessori ning maksimaalse täisresolutsiooniga ISO väärtuste vahemiku 100 kuni 12 800, mis on Canoni kompaktkaamera puhul enneolematu tase. Fotograafid saavad isegi väga hämarates tingimustes pildistades ümbritsevat valgust ära kasutada, jäädvustades detailseid ja vähese müraga loomulikke võtteid.

Täppisobjektiivi tehnoloogia

Kaamera PowerShot G1 X objektiiv on maailmakuulsa EF-objektiivisarjaga sama kujundus-, tootmis- ja kvaliteediprotsessi raames välja arendatud, olles loodud pakkuma professionaalsel tasemel pildikvaliteeti. Tänu UA elementidele ja täpsele klaasivormimistehnoloogiale on objektiiv kompaktses suuruses ja pakub nõelteravat detailsust ka kõige nõudlikemale fotograafidele. Objektiiv tõmbub kompaktselt kaamera korpuse sisse, pakkudes samas paindlikku 4x optilist suumi vahemikus 28–112 mm ning andes fotograafidele võimaluse võtte kadreeringu ja perspektiivi muutmise läbi suumi veelgi loomingulisemalt kasutada.

Fotode ja täis-HD-video parima võimaliku selguse tagamiseks on objektiivil 4-astmeline optiline pildistabilisaator, mis võimaldab fotograafidel ka vähese valgusega oludes pildistada ning kasutada kuni neli astet pikemat säriaega kui see ilma pildistabilisaatorita võimalik oleks. Optilist pildistabilisaatorit toetab nutikas pildistabilisaator, mis analüüsib fookuskaugust ja kaamera liikumisviisi ning rakendab ise sobivaima pildistabiliseerimisrežiimi[i].

Objektiiv sisaldab sisseehitatud 3-astmelist neutraalfiltrit, võimaldades eredas valguses väiksema teravussügavuse saavutamiseks kasutada laiemat ava või liikumise sihipäraseks hägustamiseks pikemaid säriaegu.

Väga hea käsitsetavus

Täiendades PowerShot G-sarjas kasutusel olnud käsitsemisvõimalusi, pakub PowerShot G1 X täismanuaalset juhtimist pildistamisrežiimi ja särikompensatsiooni juhtketaste abil, mis võimaldavad kiiret ja intuitiivset juurdepääsu paljudele erinevatele sätetele. Lõpptulemuse üle parima võimaliku kontrolli saavutamiseks sobitub PowerShot G1 X sujuvalt fotograafi EOSi töövoogu, toetades 14-bitist RAW-formaadis jäädvustamist sujuvate üleminekute ja loomulike värvide edastamiseks, mida saab kaasasoleva tarkvara Digital Photo Professional (DPP) abil veelgi täpsemalt reguleerida.

Sekundi murdosa jooksul toimuva tegevuse jäädvustamiseks pakub PowerShot G1 X kvaliteetset ja kiiret sarivõtterežiimi, mis salvestab kiire tegevuse seiskamiseks järjest kuus täisresolutsiooniga võtet kiirusel 4,5 kaadrit sekundis. Lisaks saavad kasutajad teha JPEG-formaadis sarivõtteid kiirusel 1,9 kaadrit sekundis kuni mälukaardi täitumiseni, võimaldades sellega tegevust pikemaajaliselt jäädvustada.

Kvaliteetsed täis-HD-videod

PowerShot G1 X toetab spetsiaalse videonupu abil täis-HD-video (1080 p) jäädvustamist kaadrisagedusel 24 kaadrit sekundis. Tänu kaamera suurele CMOS sensorile saavad kasutajad isegi kehvades valgusoludes kvaliteetseid  ja väikese teravussügavusega videoid filmida. Lisaks saab filmimisel kasutada ka mitmekülgsust võimaldavat 4x optilist suumi ning salvestada stereoheli.

Professionaalne käsitsemine

Tugeva roostevabast terasest korpuse ja kompaktse disainiga PowerShot G1 X pakub profitasemel käsitsemisvõimalusi. Suur muudetava nurgaga 7,5 cm (3,0”) PureColor II VA LCD-ekraan võimaldab fotograafidel soovitud kompositsiooni saavutamiseks põhimõtteliselt iga nurga alt ja igast asendist pildistada. Ere kõrgresolutsiooni ja 920 000 punktiga LCD-ekraan pakub teravat ja detailset võimalust piltide kadreerimiseks ja vaatamiseks, samas kui dioptri regulaatoriga optiline pildiotsija võimaldab fotograafidel just oma stiilis pildistada. Sisseehitatud manuaalne hüpikvälk pakub stseenile lisavalguse andmise võimalust ning välgutalla abil saab selleks ka Canoni väliseid Speedlite välklampe kasutada.

Veelgi rohkem võimalusi tänu lisatarvikutele

PowerShot G1 X sobib ideaalselt EOS-sarja digipeegelkaamera kasutajatele, kuna see ühildub paljude erinevate EOS-süsteemi lisatarvikutega, võimaldades fotograafidel koheselt oma kaamera potentsiaali suurendada.

PowerShot G1 X – põhiomadused:

  • Suur 14,3 MP CMOS sensor, DIGIC 5, HS-süsteem
  • Kompaktne 4x suum, nutikas pildistabilisaator
  • 7,5 cm (3,0″) muudetava nurgaga LCD-ekraan, optiline pildiotsija
  • Täismanuaalne, RAW, DPP
  • Täis-HD, HDMI
  • Kiire ja kvaliteetne sarivõtterežiim
  • Nutikas automaatrežiim
  • Laialdane lisatarvikute valik
  • Suure dünaamilise ulatusega režiim ja neutraalfilter
  • Lisavarustusena on saadaval veekindel ümbris (40 m)

[i] Seitse võimalikku sätet: tavaline, makro-, panoraam-, võimendusega (ainult videorežiimis), dünaamiline, dünaamiline makro- ning statiivi pildistabilisaator.

(573)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot G12 must 10 megapikslit, tundlik CCD sensor, 5× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-140 mm), RAW failivorming, 2,8-tolline pööratav PureColor II VA LCD ekraan, optiline stabilisaator, DiG!C 4 protsessor, HD video, HDMI väljund
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga