Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canoni pilveteenus irista annab 10 GB kettaruumi tasuta

irista

Canon avalikustab täna uue pilvepõhise pildipanga nimega irista. See on teenus, mis ühendab endas ühelt poolt pildipankade nagu Snäp või 500PX ning teisalt failihaldusteenuste nagu Dropbox või Google Drive omadused.

irista on mõeldud ainult fotode (ja tulevikus ka videote) jaoks ning seetõttu on sellesse sisse ehitatud fotodele spetsiifilised haldusvõimalused, mis õigete piltide leidmist ja suures pildikogus orienteerumist mugavamaks muudavad. Üles laetud fotosid saab kategoriseerida ja leida EXIF infos sisalduvate andmete alusel nagu näiteks pildistamiseks kasutatud kaamera, pildistamise aeg, (GPS-info olemasolul) asukoht jne

Läbi irista saab fotosid jagada mitmesse sotsiaalvõrgustikku korraga. Hetkel on valikus ainult Facebook ning Flickr – loodetavasti lisandub nende sekka peagi ka Google+. Fotode iristrasse saamiseks on olemas tavaline veebi kaudu üles laadimine. Lisaks pakutakse spetsiaalset programmi, mis sünkroniseerib arvutis olevaid kaustu irista`ga. Ning veel on võimalus automaatelt importida iristasse juba olemasolevaid ning uusi üles laetavaid fotosid Facebookist ja Flickrist.

irista pakub kolme erinevat kasutajapaketti:

  1. 10 GB pakett. See on tasuta ning pakub täpselt sama funktsionaalsust mis tasulisedki
  2. 50GB pakett. Hinnaga 4.99€ kuus
  3. 100GB pakett. Hinnaga 10.99€ kuus

irista ei ole oma olemuselt Canoni jaoks midagi täiesti uut. kaks aastat tagasi esitles ettevõtte Photokina fotomessil teenust nimega Project 1709. See oli beetaversioon täna esitletavast irista`st, mida sai kasutada vaid Euroopas. Nüüd on Canoni pilveprojekt lõpuks täisealiseks saanud – eks näis, kas tegu on madalate kiht- või kõrge lennuga kiudpilvedega.

Irista teenust saad proovida irista.com veebilehel

Ametliku pressiteade leiad siitsamast alt.

 irista-2

Pressiteade. 06.06.2014

Canon avalikustas uue pilveteenuse irista

Canon avalikustab täna irista –pilvepõhise pildihaldusplatvormi, mis võimaldab kasutajatel uuel moel oma fototeeke vaadata ja hallata.

Tänapäeval teevad inimesed palju digifotosid, mis jäävad mitmesse eri seadmesse. Canoni loodud irista eesmärgiks on kogu pildikogu haldamine ühest kesksest kohast. Varem beetaversioonis nime all Project1709 tuntud platvorm lihtsustab iga pildi leidmist, olenemata sellest, kas see jäädvustati kaamera või nutitelefoniga.

irista loomisel lähtuti järgmisest neljast tarbija vajadusest:

  • Lihtne kasutada: piltide otsimine fotokogust on kiire ja lihtne.
  • Lihtne jagada: Pilte saab laadida otse  sotsiaalvõrgustikesse
  • Inspireeriv: hea ülevaade kõikidest piltidest oma pildistamisoskuste parandamiseks.
  • Kontroll: kõik pildid on ühte kohta salvestatud ning neile pääseb igal ajal ja kõikjalt ligi.

Teenus toetab laia failivormingute valikut, sellel puudub failimahu piirang ning see laeb uued pildid automaatselt pildikogusse. Kasutajaliidest toetab otsinguindeks, mis võimaldab pildi mitme eri kriteeriumi põhjal üles leida. irista disain sisaldab kohandatavat ajajooneriba ja sildipõhiseid filtreerimisvalikuid, mis lihtsustavad piltide leidmist kuupäeva, asukoha, kohandatud kasutajasiltide, objektiivi tüübi ja palju muu põhjal. Ühendus sotsiaalvõrgustikega võimaldab kasutajatel pilte mõlemal platvormil avaldada ja ka kommentaare otse irista liideselt vaadata.

„Inimesed teevad varasemast oluliselt rohkem pilte, kasutades selleks mitut seadet, kuid erinevate salvestuskohtade korral võib piltide nautimine keeruliseks osutuda,” tõdes Canon Europe’i hobipildindusgrupi juht Alessandro Stanzani. „irista näol oleme loonud platvormi, mis lahendab selle probleemi. Hetkel on see ainus sellist tüüpi teenus, mis on loodud täielikult kasutajate vajaduste põhjal, sisaldades beetaetapi jooksul saadud rohket tagasisidet.”

irista sisaldab astmelisi kasutajapakette, et vastata erinevatele vajadustele. Esimene aste pakub 10 GB ulatuses tasuta pilvesalvestusruumi. Sellega saavad tavapildistajad ja hobifotograafid kasutada irista platvormi kõiki funktsioone. Suurema ruumivajadusega edasijõudnud harrastajad või professionaalsed kasutajad saavad valida ka kahe mahukama astme – 50 GB ja 100 GB – vahel, mis on saadaval kuu- või aastatasu eest.

irista kasutajapaketid on järgmised.

  • Kuni 10 GB: tasuta ja kõigi funktsioonidega.
  • Kuni 50 GB: 4,99 eurot kuus või 49,00 eurot aastas.
  • Kuni 100 GB: 10,99 eurot kuus või 109,00 eurot aastas.

 

irista teenuse täisversioon on nüüd veebis saadaval. Registreerida saab külastades aadressi:  www.irista.com

(999)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga