Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon XC10 on videokaamera fotograafidele (või vastupidi)

XC10

Praegu on üpris tavaline filmida videot kaameraga, mille põhirõhk on seatud pildistamisele. Peegelkaamerate ning hübriidkaamerate areng on teinud paljude videograafide elu mugavamaks kuid nuppude asetus ning kätteistumine soosib siiski pildistamist. Canon XC10 näol on tegu pigem väikse videokaameraga, mis peaks rahuldama ka fotograafe. XC10-l on mitmeid EOS Cinema seeria kaamerate funktsioone (põhiliselt laenatud C100-lt), kuid seade on suunatud pigem iseseisvatele videograafidele või B-kaameraks Cinema-seeria kaamera kõrvale.

Spetsiaalselt Canon XC10 kaamera jaoks välja arendatud 1-tolline CMOS-sensor ja Canoni uue DIGIC DV5 protsessori koostöö annab välja kiiruse ja kvaliteedi, et salvestada 4K lahutusvõimega videosid tavalisest suurema andmesagedusega. See lubab ka suurimaks tundlikkuseks seada ISO 20 000. 3840×2160 mõõdus 4K videomaterjali saab sisemällu salvestada andmesagedusega kuni 305 Mbit/s. 1920×1080 mõõdus FullHD materjal salvestub aga SD-kaardile maksimaalse andmesagedusega 50 Mbit/s.

Canon XC10 optikaka on Canoni enda välja arendatud 10x optilise suumiga objektiiv (35mm ekvivalent 24-240mm) avaga f2.8 – f5.6. Objektiiv on varustatud optilise stabilisaatoriga ja neutraalhalli filtriga.

Režiimidest on märkimisväärne ülikiire kaadrisagedusega režiim, mis lubab teha kuni 1200-kordse aeglustusega ülesvõtteid. Läbi nutiseadme või arvuti saab WiFi ühenduse kaudu kaamerat juhtida ning seadistusi muuta. Lisaks on ühendustest olemas nii HDMI, mikrofonisisend, kõrvaklapiväljund, toitesisend kui ka USB-port.

Kaamera on loodud olema ergonoomiline ja kompaktne (125 x 102 x 122mm). Käepide on kallutatav üles-alla vastavalt filmimis- või pildistamisnurgale. Vaatamata mõõtmetele pole kaamera siiski just kergeimate killast, kaaludes koos akuga 1040 grammi.

Kokkuvõttes on tegu väga mitmekülgse videokaameraga, mis kasutab ära Canoni pikaaegseid kogemusi nii foto- kui videovallas. Eriti võiks see aparaat sobida just ajakirjanikele, kel on vaja salvestada hea kvaliteediga videomaterjali ilma et peaks kaasas kandma suurel hulgal varustust.

Canon XC10 kaamerast saab pigem nišitoode – eelkõige selle kõrge hinna tõttu ($2499 Ameerika Ühendriikides). Amatööride jaoks on piisavad näiteks sellised kaamerad nagu Sony RX10 ja Panasonic FZ1000, millel on võimekamad objektiivid ning üpris adekvaatne 4K videovõimekus rohkem kui poole vähema raha eest. Lisaks Panasonic GH4 on tugev konkurent 4K vallas suurema Micro Four Thirds sensoriga.

Canon lubab XC10 videokaamera turule tuua 2015 aasta juunis.

Allikas: Canoni pressiteade

Tootefotod:

XC10_1 XC10_2 XC10_3 XC10_4 XC10_5

(1515)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga