Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon EOS 5D Mark III peegelkaamera – mõõdukad täiustused, täiuslik tulemus

Täna tähistab Canon 25. aasta möödumist oma esimese EOS-seeria peegelkaamera EOS 620 sünnist. Mis võiks muuta selle päeva veel meeldejäävamaks, kui uue kaamera esitlus. Ja mitte mingi suvalise kaamera esitlus vaid Canoni kõige revolutsioonilisema peegelkaameraliini 5D uue mudeli presentatsioon. Canon EOS 5D Mark III on kohal.

Arvamusliider Ken Rockwell nimetab seda kõige paremaks Canoni kaameraks üldse. Dpreview leiab, et võrreldes kahe eelmise 5D mudeliga pole uue aparaadi juures küll midagi võrdväärselt revolutsioonilist, kuid täiustatud on pea kõik olulisemad näitajad ning 5D Mark II nõrkused on kõrvaldatud. Cinema5D vaatleb kaamerat profivideograafide pilgu läbi ning tunnistab selle paari reservatsiooniga esimeseks peegelkaameraks, mida võib kutsuda professionaalseks videokaameraks. Kõva sõna. Aga Mark III ainukesel ja otsesel rivaalil Nikon D800 peegelkaameral on ju 36 MP sensor?!

Tõepoolest. Nikon D800 oli Canoni jaoks kui punane plagu või kindalöök näkku. Sellest hoolimata ei läinud Canon kaasa megapiksliralliga ja 5D Mark III kaameral on “vaid” 22 miljoni piksliga sensor. Ühest küljest on see teatud fotograafide jaoks muidugi puudus. Teisalt on see aga paljudele hoopis hea uudis. Tähendab ju väiksem pikslite arv reeglina kiiremat sarivõtet, väiksemaid failimahte ja mis kõige olulisem – paremat pildikvaliteeti hämaras valguses. Selles mõttes tabab Ken Rockwell naelapea pihta. Nikon D800 on tugevalt suunatud neile, kes pildistavad suurema osa ajast stuudios või statiivile asetatud kaameraga laiu maastikuvaateid. 5D Mark III on aga ideaalne kaamera neile, kes pildistavad kõike.

Canon EOS 5D Mark III olulisemad tehnilised andmed

  • 22.3 MP CMOS (täiesti uus) täiskaadersensor
    • Ilma vahedeta mikroläätsed, uus valgust neelavate dioodide struktuur, täiustatud müraeemaldus Digic 5 protsessori abil – kõik see tähendab vähem müra suuremate ISO tasemete juures
  • DIGIC 5+ pildiprotsessor on 17 x kiirem kui DIGIC 4 protsessor 5D Mark II sees
  • Magneesiumsulamist kest alumiiniumsulamist karkassil, ilmastikukindlad ühendused, nupud jne
    • Nuppude asetus sarnane EOS 7D kaamerale 1828.98€. Uus lukustushoob, lisandunud kiirmenüü nupp ja 7D stiilis piltide/video Live View lüliti; ka mõned nupud vasakul pool LCD ekraani on oma funktsionaalsust vahetanud.
    • Katiku eluiga: 150 000 laksu
  • 3.2″ “Clear View II” LCD-ekraan 1.04 miljonit pikslit. 3:2 külgede suhtega laiekraan
  • Täiustatud optiline pildiotsija katab nüüd 100% pildistatavast kaadrist, saab kuvada erinevaid abijooni
  • Sama autofookussüsteem muis 1D X kaameral! 61-punktiga “High Density Reticular” autofookus 41 kahes suunas tundlikku ja 5 veel enam tundlikku teravustamispunkti (punktide täpne arv sõltub kasutatavast objektiivist)
    • 6 autofookuspunkti valikuvõimalust: punkt, üksik punkt, üks punkt koos ümbritseva 4 või 8 punktiga, tsooni valik ja automaatne
  • 63-tsooniline iFCL (teravus, värvus ja heledus) kahekihiline särimõõtesüsteem
  • Manuaalne juhtimine
    • ISO 100 – 25 600, võimendusega 50 – 102 400
    • 3 RAW failide suurust (22 MP, 10.5 MP, 5.5 MP)
  • Scene Intelligent Auto režiim valib automaatselt sobiva särituse
  • Sisseehitatud välklampi ei ole, on välgusünkro pesa ja välguking
  • Sarivõte 6 fps
  • Uus HDR režiim, viis eeldefineeritud seadistust (natural, art standard, art vivid, art bold, art embossed)
  • Ühele pildile saab koguda kuni 9 säritust
  • Kahesuunaline elekrooniline lood
  • Uued võimalused taasesitusrežiimis: RAW töötlemine ja piltide kõrvuti vaatlemine võrdlemise jaoks.
  • Full HD video 1080p 24/25/30 fps. Loomulikult manuaalne säri seadmine
    • Uudse omadusena saab 720p videot filmida ka 50 ja 60 fps kiirustega
    • Saab valida kahe kvaliteediastme vahel.  Tavaline ALL-I režiim. Ning IPB režiim kus iga kaader on nn üksikult ja sisaldab enam informatsiooni järeltöötluse jaoks.  H.264 vorming; Videoklipi maksimumpikkus on 30 min
    • Sensori ja pildiprotsessori koostöö kõrvaldab Canoni sõnul praktiliselt kõik moire ja aliasing artefaktid
    • Rec Run ja Free Run SMPTE ajavorming on proffide jaoks väga oluline omadus sest võimaldab automaatselt sünkroniseerida erinevate kaameratega filmitud klipid!
    • Välise mikrofoni pesa, kõrvaklappide väljund
    • Kahjuks ei väljasta pakkimata videosignaali HDMI kaudu (Nikon D800 väljastab)
  • CompactFlash kardipesa ja SD/SDHC/SDXC kaardipesa. CF pesa toetab UDMA Type 7 kaarte
  • kasutab sama LP-E6 liitiumakut 84.37€ nagu 5D Mark II; Aku kestvus on paranenud – 950 säritust ühe laadimiskorraga
  • Juurde ostetav BG-E11 akutald. Mahutab kaks LP-E6 akut või 6 AA akut
  • Märtsi lõpus
  • Hind: Kere: €3299

Canoni ametlik pressiteade

PRESSITEADE
2. märts 2012

Canon toob turule kaameramudeli EOS 5D Mark III

Canon teatas täna, et nende EOS-tootesarja lisandub uus kaameramudel EOS 5D Mark III. EOS 5D Mark III tugineb legendaarse kaamera EOS 5D Mark II jõudlusel, kuid on veelgi parema kiiruse ja resolutsiooni, täiustatud protsessori võimsuse ning laiemate loominguliste võimaluste valikuga nii fotode tegemisel kui ka täis-HD kvaliteediga video jäädvustamisel.

Kaamera äsja väljaarendatud 22,3-megapiksline täiskaadersensor pakub paremat resolutsiooni ja täpsemaid detaile. Suurema 8-kanalilise väljundiga saab see kaamera mugavalt hakkama täisresolutsiooniga kiirustega 6 kaadrit sekundis ja 18 RAW-kujutist või üle 16 000 JPEG-kujutise seerias[i], ilma selleks lisatarvikuid vajamata. Lisaks pakub sensori täiustatud struktuur suurt loomulikku ISO-vahemikku 100–25 600 (laiendatav väärtuseni 102 400), muutes ka valgusevaestes oludes selgete ja kõrge kvaliteediga piltide tegemise võimalikuks.

Kaameras EOS 5D Mark III on kasutusel sama 61-punktiline laia ulatusega automaatteravustamissüsteem nagu ka tippmudelis EOS-1D X. Olles saadaolevatest AF-süsteemidest üks parimaid, on sellel 41 ristikujulist ja viis kahekordse risti kujulist teravustamispunkti, mis pakuvad täpsust kogu kaadri ulatuses. Samuti on EOS 5D Mark III mudelis EOS-1D X kaameras esmakordselt kasutusele võetud reguleeritavad automaatteravustamise eelseadistused, mis on abiks teadaolevalt keeruliste objektide pildistamisel ning pakuvad täiendavat kindlust olukordades, kus objekti liikumine võib olla ettearvamatu.

Uue kaamera täpse säri tagab Canoni paljukiidetud iFCL mõõtesüsteem, sisaldades 63-tsoonilist kahekihilist sensorit, mis on ühendatud iga AF-süsteemi punktiga. Automaatteravustamissüsteemis kogutud teravustamisteavet analüüsitakse koos mõõtesensori mõõdetud värvi- ja heledussignaalidega.

Kaameras EOS 5D Mark III on kasutusel Canoni uusim DIGIC 5+ pildiprotsessor. 14-bitine A/D-teisendus pakub sujuvamaid tonaalsusastmeid ja värviüleminekuid, samas kui kaamerasisene suure dünaamilise ulatusega pildistamine ühendab endas kolme erinevat säri ning võimaldab rakendada ühte viiest eelseadistatud tooniteisendusest, lastes fotograafidel suure kontrastsusega stseenides kõiki pisidetaile jäädvustada. Kaamerasisese RAW-failide töötlus- ja redigeerimisvõimalusega saavad fotograafid juba võttekohal alustada piltide järeltöötlemist.

Protsessori DIGIC 5+ suurem võimsus võimaldab ka mitmeid erinevaid pildikvaliteeti suurendavaid vahendeid. Nii objektiivi külgvalgustuse korrektsioon, objektiivi kromaatilise aberratsiooni korrektsioon (külgmine ja aksiaalne) ning suure ISO müravähendus on kõik kaamerasiseselt teostatavad toimingud ilma kaamera jõudluses järeleandmisi tegemata. Lisaks võimaldab spetsiaalsete nuppudega kaamerasisene pildihindamissüsteem fotograafidel pilte järeltöötluse eel sorteerida.

Kaameral EOS 5D Mark III on olemas uus fotonupp, mis võimaldab kasutajatel kiirelt pildilaade valida ja mitme säriga pildistada, aga pakub ka otseteed HDR pildistamisrežiimi juurde. Pilte üle vaadates võimaldab fotonupu vajutamine uut kõrvutavat funktsiooni kasutada, kuvades kõrvuti kaks pilti ja võimaldades fotograafidel võtte ajal erineva säriga pilte vaadata, suurendada ja kvaliteeti võrrelda.‎

Olukordade jaoks, kus fotograafid soovivad märkamatuks jääda (näiteks pulmades), on kaameral EOS 5D Mark III olemas ka uus vaikne pildistamisrežiim, mis vähendab märkimisväärselt päästiku ja peegli häält.

EOS 5D Mark III kaamera täiskaadersensor pakub koos DIGIC 5+ protsessoriga lisaks professionaalsete videotegijate poolt armastatud teravussügavuse juhtimisele ka kõrget pildikvaliteeti, eemaldades põhimõtteliselt kogu muaree-efekti, värvimoonutused ja muud anomaaliad.

Täiendavate videofunktsioonide hulka kuuluvad ka manuaalne särijuhtimine ja laiem valik suure bitimääraga videokompressioonivõimalusi, toetades nii kaadrisisest (ALL-I) kui kaadritevahelist (IPB) meetodit. Erinevad kaadrisagedused, alates 24 kuni 60 kaadrit sekundis, ja SMPTE ajakoodi tugi pakuvad suuremat paindlikkust töötlemisel ja lihtsamat mitme kaameraga seanssi integreerimist.

Uue EOS 5D Mark III kaamera kerge magneesiumkere pakub kõrget ilmastikukindlust. Lisaks on tugevdatud ka päästiku konstruktsiooni kuni 150 000 kasutuseni. Kaameral on 8,11 cm (3,2”) Clear View II vedelkristallekraan, kõrvaklapipesa ja režiimiketta lukustus ning lisaks võimaldavad UDMA 7 ühilduvusega CF-kaardi ja SD-kaardi[ii] pesad mõlemale kaardile samaaegset jäädvustamist, automaatset ümberlülitust ühe kaardi täitumisel ning võimalust pilte kaamerasiseselt ühelt kaardilt teisele kopeerida.

Koos kaameraga EOS 5D Mark III on kaasas ka kõige värskem versioon tarkvarast Digital Photo Professional (DPP), mis võimaldab RAW-failide kiiret ja kvaliteetset töötlemist. DPP v3.11 sisaldab nüüd ka uut rakendust Digital Lens Optimizer, mis on revolutsiooniline uus vahend pildi resolutsiooni märkimisväärseks parandamiseks.

Digital Lens Optimizer (DLO) imiteerib täpselt objektiivi tööd, jäljendades mitmete keeruliste matemaatiliste toimingute abil igat etappi valguse optilisel teekonnal. Selle info abil suudab DLO parandada mitmeid tavapäraseid optilisi aberratsioone ja resolutsiooni vähenemist, mis on põhjustatud kaamera madalpääsufiltri poolt, rakendades iga võtte puhul vastupidise funktsiooni, et muuta pilti rohkem palja inimsilmaga nähtavale sarnaseks.

Canon EOS 5D Mark III – põhiomadused:

  • 22,3-megapiksline täiskaadersensor
  • 61-punktiline automaatteravustamine
  • Sarivõtterežiim kiirusel kuni 6 kaadrit sekundis
  • Loomulik ISO-tundlikkus 100–25 600
  • Käsijuhtimisega täis-HD-video
  • 14-bitine DIGIC 5+ protsessor
  • Täiustatud ilmastikukindlus
  • 8,11 cm (3,2-tolline) 1 040 000 punktiga ekraan
  • Eelseadistustega HDR-režiim

[i] Kasutades UDMA 7 sertifikaadiga kaarte.

[ii] Ühilduv SD-, SDHC-, SDXC-kaartidega ja Eye-Fi ühendusfunktsioonidega.

(907)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 7D + 18-135mm IS Kit 18 megapikslit, APS-C mõõdus CMOS sensor, 19 punkti AF, ISO kuni 12800, 3-tolline Clear View II LCD monitor, FullHD videosalvestus (1080p), kaks DiG!C 4 protsessorit, magneesiumsulamist ilmastikukindel korpus.
Canon aku LP-E6 Liitiumaku Canoni peegelkaameratele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga