Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon 200-400 mm f/4 koos integreeritud 1.4x telekonverteriga – objektiiv, mida sa endale tõenäoliselt lubada ei saa

EF 200-400mm L IS USM FSL

Mullu novembris täiesti uue objektiivi fundamentaalse disainiga äsanud Canon sai selle nüüd lõpuks valmis. Viivituse põhjuseks oli kuuldavasti prototüüpversiooni optilise disaini viga. Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4× erineb tavalisest telesuumobjektiivist selle poolest, et sellesse on sisseehitatud 1,4-kordne telekonverter. Seda rakendades muutuvad objektiivi omadused ekvivalentseks 280-560mm f/5.6 optikaga.

Nagu L-seeriale omane, on kõik omadused kõrgemast klassist: magneesiumsulamist ilmastikukindel korpus, 4 astme võrra pikemat säriaega lubav stabilisaator, kiire USM autofookus, Power Focus videote filmimiseks. Lisaks on saadaval ka esinduslik ja eksklusiivne kandekohver, hinnaks kõigest 5,5% objektiivi omast.

Eks see fototehnika valmistaja juba teab, kuidas panna spordi- ja loodusfotograafide silmad särama ja rahakotid nälgima. Viimasest rääkides tulevad silme ette säästumakaronid ja kaltsukad, sest USA turul on eeltellijatele hinnaks 11799 dollarit. Nagu ikka, eurodesse arvestamisel võib tõenäoliselt panna võrdusmärk vahele.

Petapixel on oma flickr kontole pannud üles kolm täismõõdus näidispilti, mis annavad veidi aimu, kas see kaua tehtud kaunikene ka seda pappi väärt on.

Allikad: petapixel.com, dpreview.com

Canoni ametlik pressiteade

Canon tutvustab uut professionaalsetele spordi- ja loodusfotograafidele suunatud objektiivi – EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4x

14. mai 2013 – Canon lisab täna oma super-teleobjektiivide sarja uue kategooria, tuues turule Canoni tunnustatud L-sarja kuuluva objektiivi EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4x, millel on paindlik 200–400 mm fookusvahemik fikseeritud avaga f/4, 4-astmeline optiline pildistabilisaator ning tavamüügis oleva objektiivi puhul esmakordselt ka sisseehitatud 1,4-kordne telekonverter. Üheskoos pakuvad need omadused professionaalsetele spordi- ja loodusfotograafidele silmapaistvat mitmekülgsust. Tugev magneesiumsulamist korpus, kaitse keskkonnamõjude eest ja spetsiaalsed vääristused muudavad selle mobiilse kasutamise jaoks ideaalseks. Koos kvaliteetse optikaga pakub see häid tulemusi ka kõige keerulisemates oludes.

Objektiivi EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4x ulatust suurendab veelgi sisseehitatud 1,4-kordne telekonverter, mille saab rakendada ja tühistada kõigest hoova liigutusega ning mis pakub täiustatud fookuskaugust 280–560 mm, võimaldades fotograafidel kauguses olevale tegevusele veelgi lähemale pääseda. Parima pildijõudluse tagamiseks sisaldab optiline disain nii fluoriid- kui ka UD-läätseelemente, mis aitavad kromaatilist aberratsiooni minimeerida ja kaotada värvihägu. Tipptasemel peegeldusvastane SWC-vääristus (SubWavelength Structure Coating) ja Super Spectra vääristus vähendavad aga varikujutisi ja halosid. Tänu uusima optikatehnoloogia kasutamisele ei saa pildijõudlus sisseehitatud telekonverteri kasutamise tõttu mõjutatud.

Fikseeritud avaga f/4[i] on võimalik kasutada lühikest säriaega kiire tegevuse või nõrga valgusega stseeni jäädvustamiseks. Uudse disainiga optiline pildistabilisaator pakub kasutajatele neljaastmelist eelist, samas kui pildistabilisaatori 3. režiim rakendab pildistabilisaatori ainult särituse ajaks, võimaldades fotograafidel kiirelt panoraamida, ilma et pildistabilisaator liikumist üle kompenseeriks. See funktsioon on ideaalne just spordifotograafidele, kel on üldjuhul vaid sekundi murdosa oma eesoleva objekti pildistamiseks.

Objektiivil EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4x on Canoni teedrajav ringjas USM-mootor, mis pakub kiiret ja vaikset automaatteravustamist. Neile fotograafidele, kellele meeldib teravustamist ise reguleerida, pakub pidev manuaalteravustamise prioriteet võimalust igal automaatteravustamise kasutamise hetkel käsitsi fokusseerimisele üle minna. PF-režiim (Power Focus) suurendab mitmekülgsust kaameraga EOS-1D C või EOS-1D X filmimisel, võimaldades fotograafidel kahel eri kiirusel täpset tõmbel teravustamise efekti saavutada, keerates lihtsalt teravustamise tühistusrõngast ja peatudes eelseadistatud kaugusel.

Suurepärase pildikvaliteedi ja mitmekülgse suumiulatuse osas professionaalide nõudmistele vastav EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4x on Canoni tunnustatud L-objektiivisarja väärilise tippkvaliteediga.

Tänu tugevale magneesiumsulamist korpusele on see objektiiv sisseehitatud 1,4-kordsele telekonverterile vaatamata samaväärse fookuskaugusega objektiividega samas kaalus. Eesmisel ja tagumisel läätseelemendil olev fluorikiht vähendab mustuse kinnitumist läätsepinnale ning tolmu- ja veekindel konstruktsioon võimaldab fotograafidel isegi keerulistes ilmastikuoludes pildistada. Silmapaistva optilise jõudluse, mitmekülgsuse, kerguse ja tugeva konstruktsiooni kombinatsioon muudab selle oluliseks osaks iga professionaalse spordi- või loodusfotograafi fotokotis.

EF 200–400 mm f/4 L IS USM Extender 1,4x – põhiomadused

  • Sisseehitatud 1,4-kordne telekonverter vajaduse korral lisasuurenduse saavutamiseks
  • Nõrgas valguses pildistamine tänu neljaastmelisele pildistabilisaatorile
  • Kõrge pildikvaliteet tänu fluoriid-läätseelementidele
  • USM-tehnoloogiaga kiire automaatteravustamine
  • Vastupidav disain ka kõige karmimates ilmastikuoludes kasutamiseks

 


[i]1,4-kordse telekonverteri aktiveerimisel on ava f/5,6.

(620)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga