Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple’i uued MacBook Pro’d – kiiremad, kergemad, väiksemad ja puuteribaga

macbook-2016-003

Apple äsjane tootesitlus kujunes üllatusevabamaks ja kasinamaks kui netiavarustes loodeti. Ainukese uudisena tutvustas Apple oma MacBook Pro sülearvutite uuendusi. Muuseas, tänavu möödub 25 aastat esimeste õunamärgiga sülearvutite sünnist. Väikese võrdlusena võib tuua fakti, et ülesande, millele esimesel MacBook’il kuluks terve aasta, teeb kõige moodsam MacBook Pro ära 5 sekundiga!

Apple tutvustas avalikkusele kolme MacBook Pro mudelit – 13-tollise ekraaniga ilma puuteribata, 13-tollise ekraani ja OLED-puuteribaga ning 15-tollise ekraani ja OLED-puuteribaga. Kõik mudelid on saadaval nii hõbedase kui kosmosehalli (space gray) korpusega. Oluliselt on pügatud seadmete gabariite. Nii on 13-tolline on 17% õhem ja 23% väiksem oma eelkäijast, 15-tolline aga on 14% õhem ja 20% väiksem. Kõikidel mudelitel on kadunud tavalised Magsafe, USB ja HDMI ühendused, mille asemel on Thunderbolt 3 toega USB-C ühendused, puuteribaga mudelitel on neid neli, ilma puuteribata mudelil aga kaks. Nii saab uusi MacBook Pro’sid laadida suvalisest USB-C pordist. Kõrvaklapipesa on siiski veel alles.

macbook-2016-005

macbook-2016-001

macbook-2016-002

15-tollisel mudelil on kapoti all neljatuumaline Intel Core i7 protsessor, kuni 4 GB AMD Radeon Pro graafikakaart  (2,3× kiirem eelmisest mudelist) ning kuni 2 TB SSD seade (kuni 50% kiirem eelmisest mudelist). Sellised näitajad lubavad kuni 130% kiirusekasvu 3D renderdamises, 60% kiirusekasvu mängudes ning 57% kiiremat videotöötlust. 13-tollisel on pisut lahjem Core i5 või Core i7 kahetuumaline protsessor ja suurema mudeliga sama kiire SSD-ketas, mis võimaldavad 103% kiirusekasvu mängudes ning 76% kiiremat 3D graafikat ja videotöötlust. Kõikide sülearvutite puuteplaatide pindala on kasvanud kahekordseks.

Kvalitatiivse hüppe on läbi teinud ka MacBook Pro sülearvutite ekraanid, mis on kuni 67% heledamad ja kontrastsemad kui eelmisel mudelil, lisaks on ekraani juures kasutusel kinotööstusest ja uutest iPhone 7 mudelitets tuttav Wide Colour-tehnoloogia, mis muudab värvid loomulikumaks ja kenamaks.

Suurimaks ja olulisemaks muutuseks on ilmselt sülerite 2. põlvkonna butterfly-klaviatuuri ülaosas F-klahvide asemel asuv multifunktsionaalne puuteriba (Touch Bar), mille funktsioonid muutuvad vastavalt hetkel kasutusel olevale programmile. Puuteribal asuvaid ikoone saab kasutaja muuta ka vastavalt oma vajadustele. Soovi korral saab ribale tagasi ka kõik harjumuspärased F-klahvid. Puuteribaga mudelitel on ka Touch-ID, mida mujal maailmas saab kasutada Apple Pay teenust kasutades enda identifitseerimisel, kuid juhul kui arvutil on rohkem kui üks kasutaja, siis saab Touch-ID abil mugavalt ja kiiresti vahetada hetkel aktiivset kasutajakontot.

Allikas: Apple Keynote, Apple

(953)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga