Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple uued tahvelarvutd: iPad Air 2 ja iPad Mini 3

 ipad-all-hero-bb-

Kui tavaliselt eelneb Apple’i tootetutvustustustele kuhjaga kõlakaid ning kõrgema klassi salapärastemine, siis seekord olid Apple’i uute iPadide suhteliselt täpsed tehnilised andmed avalikuse ette ilmunud juba mõned päevad ette eilset õhtut. Mõnede arvates olid need mingil põhjusel isegi teadlikult lekitatud. Viimane oletus on aga puhas spekulatsioon.

Niisiis tutvustas Apple 16.oktoobril oma menukate tahvelarvutite uusverioone. Publiku ette toodi nii iPad Air 2 kui ka iPad Mini 3. Pikalt ja valjult räägitud kõlakad 12-tollise ekraaniga iPad Pro’st paraku kõlakateks jäidki.

iPad Air 2

ipad-air-2-2

Kõige olulisema argumendina toodi välja, et iPad Air 2 on väga õhuke, kõigest 6,1 mm ja seega 18% õhem kui eelmine iPad Air. See peaks muutma mugavamaks selle ühe käega käsitsemise. Järgmise olulise uuendusena võiks mainida peegeldusvastast kihti teise põlvkonna Retina ekraanil, mis vähendab peegeldust 57%. Uued iPad Air 2-ed on väidetavalt ainukesed tahvelarvutid maailmas, millel on selline unikaalne omadus. Kõige-kõigem (vähemalt Apple’i enda toodetega võrreldes) on ka uute päädide A8X protsessor, mis on edasiarendus eelmise põlvkonna A8 protsessorist. Vastsel A8X protsessoril on teise põlvkonna 64-bitine arhitektuur, see on eelmisest  40% kiirem, ning samuti on 2,5 korda kiirema graafikaga.

Suurema apgreidi on üle elanud värske tahvelarvuti kaamera. Selle olulisemateks iseloomustajateks on 8Mp sensor ja f/2,4 maksimaalse avaga objektiiv.  Kaameraga saab teha ka 1080 videot, timelapse’i ja aegluubis videot. Vaelapse rolli pole jäetud ka eesmist kaamerat, mille  f/2.2 ava laseb pildisensorile paista väidetavalt kuni 81% rohkem valgust. See tähendab et hämarama valgusega on videokõnede pilt parem. Muude maasikatena võiks veel mainida ultrakiiret (Apple’i sõnul) WiFi’t, 20 erinevat LTE sagedust ning otse loomulikult kauaoodatud Touch ID-d. iPad Air 2 aku peaks ühe laadimisega vastu pidama kümnele töötunnile.

 

iPad Mini 3

ipad-mini-3-2

iPad mini 3 seevastu tutvustati võrdlemisi napisõnaliselt. Ja pole ka ime, sest väiksem tahvel ei saanud ei kiiremat protsessorit ega vähempeegeldavat Retina ekraani, ega paremat kaamerat. See-eest sai iPad Mini aga midagi paremat – sõrmejäljesensori. Kes on seda iPhone telefonidel kasutanud, need teavad et see on eile esitletud iPad tahvelarvutite duo kõige olulisem edasiarendus.

Võrdle erinevaid iPad tahvelarvutite mudeleid Apple veebilehel

iPad tahvelarvutid Photopointis

(2918)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga