Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple iPhone 5 – milline ja millal?

iPhone 5 tuleb suvel. Nii arvavad asjaga lähemalt kursis olevad inimesed ja kuulutavad seda evangeeliumi veebis nii kuis jaksavad. Tõe huvides tuleb siin kohe ära märkida, et vähemalt sama palju on neid, kes arvavad, et 2011 aastal uut iPhone`i ei tule. Ja siis on veel tsentristid, kes ütlevad et tuleb küll, aga alles sügisel. Meil sinuga on vabadus uskuda ükskõik millist neist kolmest arvamusest.

“Küll ta kunagi tuleb, ega ta tulemata jää”, ütleks selle kõige peale minu vanaema, ning laskuks hoopis uue telehvooni uutest ja ülivingetest omadustest unistama. Üks neist – nimelt uus kaamera – ei ole enam unistus vaid tõelisus. Teatavasti platras Sony juht Sir Howard Stringer Wall Street Journal`ile antud intervjuus välja, et tema firma on juba tootmas Apple`ile kaameramooduleid. Ega ta muud selle teema kohta ei ütelnudki – eeldada võib aga, et need Apple`ile toodetavad kaamerad on needsamad 8 MP sensoriga valgusepüüdjad, millega Sony uhkeldas eelmisel sügisel.

Aitab lohisevast mölast. Lükakem nüüd ritta veebiruumis levivad kuulujutud uue telefoni eepiliste uute omaduste kohta.

Apple A5 protsessor On ülimalt loogiline arvata, et iPhone 5 sees võiks olla esindatud sama protsessor mis iPad 2 sees – senisest 2x kiirem Apple A5
Parem kaamera Seni on iPhone`idele tootnud kaameraid USA päritolu firma OmniVision. Kuna Sony juht teatas kaamerate valmistamisest Apple`ile, siis ei saa need ju eelmistest halvemad olla.
NFC (near field communications) Google, Microsoft ja Apple töötavad kõik täie hooga NFC kallal. Spetsiaalne kiip mobiili sees teeb võimalikuks näiteks telefoniga poodides kauba eest tasumise. Teha pole vaja muud kui viibata telefoniga NFC-võimelise kassaaparaadi ees.
iPad 2-le sarnanev disain Alles see oli, kui Apple oma iPhone`i disaini kardinaalselt muutis. Ma ei usu tegelikult, et ta seda nii kiiresti taas teha suutnud oleks. Või et see üldse turunduslikus võtmes praegu vajalik oleks. Pealegi on mobiiltelefoni puhul suurusemuudatusteks märksa vähem mänguruumi kui suurema tahvelarvuti puhul. Aga kunagi ei või teada. iPod touch sarnane iPhone 5 poleks ju paha. Või kuidas?
“Koju-nupu” puudumine Veebi väidetavalt lekkinud iPod Touch 5G fotolt paistab, justkui oleks see seade mitte alla vajutatava vaid puutetundliku koju-nupuga. Sama võib oodata ka iPhone 5 telefonilt. Peab aga meelde tuletama, et puutetundlikku koju-nuppu oodati ka iPad 2-lt.
Rohkem RAM-mälu iPhone 4 telefonil on  512 MB Ram-mälu. Optimistlikumad ennustajad soovivad iPhone 5 sisse 1 GB RAM mälu. Realistlikumas plaanis võiks ju 768 MB olla küll.
64 GB mudel Praeguste 16 ja 32 GB valikute kõrval ka 64 GB mudel? Toshiba tõi mõned päevad tagasi lagedale uued SmartNAND kiibid – praegustest iPhone`i sees kasutatavatest Samsungi kiipidest kompaktsemad ja kuni 64 GB mahutavusega. Muidugi on nüüd hakatud ette kujutama Toshiba mäluga iPhone telefone.
QWERTY klahvistik Vaevalt küll
iTunes Cloud Teatavasti päästis Amazon valla oma Cloud Player teenuse mis võimaldab oma muusikat Amazoni serverites hoida ja sealt internetiühenduse abil seda oma seadmes mängida. Samasugust lisa plaanib oma Android muusikamängija rakendusele ka Google.  Apple`ilt oodatakse, et kogu iTunes kolib pilvesse (Apple`i serverisse) ja selles olevale sisule saab ligi igal pool ja iga Apple`i internetiühendusega seadmega.
iOS 5 iOS5 tuleb suvel. Võid selle peale oma ROM`i tühjendada. WWDC ehk Apple Worldwide Developers Conference toimub 6-10 juunil. See on see esimene tärmin, millal võiks hakata ka uut iPhone`i ootama.

Päises olev renderdus: www.concept-phones-com

Milliseid omadusi sina uuelt iPhone 5 mobiiltelefonilt ootad? Anna meile kommentaariumis teada.

(540)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga