Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ajutine e-postkast aitab Viagrat vältida. 5 meiliteenust, mida saad proovida kohe

Küllap on iga internetikasutaja sattunud sellise veebilehe otsa, mis nõuab saidi sisu täisväärtuslikuks nautimiseks kasutaja registreerumist. Tänapäeva infolekete ning küberkuritegevuse ajastul ei ole just alati tahtmist oma andmeid kes-teab-kellele anda. Samas tahaks aga seda lahedat artiklit lugeda või mängu proovida.

Lahenduseks võib olla ühekordne e-postkast. See aitab kätte saada lubatud eksklusiivse materjali või kinnituslingi, ilma igapäevaselt kasutatavat postkasti ohtu seadmata.

Ühekordne postkast võib olla kasulik mitmes olukorras. Selle kasutamise peamiseks argumendiks on, et see kaitseb sinu privaatsust ning aitab peamise e-postkasti igasugusest sodist puhtana hoida. Teadupoolest saavad spämmerid oma ohvrite aadressid teada just kahtlaste, ühe-päeva veebilehtedelt ning phishing-saitidelt, kuhu pahaaimamatud kasutajad oma meiliaadresse jätma kipuvad. Samuti on ajutine postkast mugav lahendus mõne kriitilisema kommentaari jätmiseks, anonüümsete vihjete või armastuskirjade saatmiseks või siis lihtsalt sõbra üle nalja tegemiseks.

Laias laastus jagunevad ajutised-postkastid kaheks: ühed on veebiteenused, mis saadavad kirjad edasi kasutaja postkasti ning teised on piiratud funktsionaalsusega e-postkastid. Reastan all viis populaarsemat ajutuse postkasti teenust milest ka sinul võiks abi olla:

 

Fake Mail Generator

ajutine-meil-01

Fake Mail Generator on vast üks kõige lihtsamini kasutatavaid ühekordseid postkaste. Kasutajal tuleb vaid kirjutada aadressi esimene pool (pole oluline mida kirjutad, võid ka lihtsalt sõrmedega üle klahvistiku libistada) ja rippmenüüst endale meelepärase domeeninime valida. Meiliaadressile saabuvad kirjad ilmuvad sama veebilehe alumisse ossa. FMG plussiks on selle kasutamise lihtsus. Lisaks muidugi ka see, et sult ei nõuta mitte mingisuguste isiklike andmete sisestamist.

 

MailDrop

ajutine-meil-02

Nagu ka Fake Mail Generator võimaldab MailDrop meiliaadressi valikul fantaasial lennata. Kui aadress on loodud, avaneb postkast, kuhu hakkavad kirjad saabuma. MailDrop’il on hulgaliselt lisapasunaid, nagu näiteks oma spämmifilter, mille üle ei saa kurta. Lisades postkasti aadressi järjehoidjatesse, saab postkastile iga kell ligi pääseda. Paranoilistele kasutajatele võib meeldivaks boonuseks olla see, et igal ajutisel postkastil on alias-aadress, mis tagab veelgi rohkem privaatsust ning turvalisust.

 

GuerillaMail

ajutine-meil-03

GuerillaMail on põhimõtteliselt täisväärtuslik postkast, millel on ajutise postkasti eelised. Erinevalt alterniitividest saab siin kirjadele ka vastata, kirjadele manuseid lisada ning isegi Bitcoine saata. Ajutisele postkastile omaselt kustuvad GuerillaMaili postkastis olevad kirjad ühe tunni jooksul, just nagu spioonifilmides. Postkast võib säilida lõpmatuseni, kuid postkasti võib seadistada  automaatsele hävitamisele. Nagu ka MailDrop’i puhul saab GuerillaMail’le lihtsasti ligi, sellel on oma spämmifilter ning GM’i postkastile saab määrata alias-aadressi.

 

EasyTrashMail

ajutine-meil-04

EasyTrashMail on eelnevatega võrreldes päris teisest sordist elukas. Õigupoolest pole tegemist isegi postkastiga, vaid teenusega, mis annab kasutajale suvalise meiliaadressi ning saadab sellele saabuvad kirjad edasi kasutaja ametlikku postkasti. Sellel variandi plussiks on see, et ETM tagab  kasutaja privaatsuse ning samal ajal annab paindlikkust saabuvate kirjade majandamisel. EasyTrashMail võimaldab määrata ka ajutise meiliaadressi toimimise perioodi.

 

AirMail

ajutine-meil-05

AirMail on standardne ühekordne postkast, mille puhul peab leppima arvuti genereeritud meiliaadressiga. Samas on sellel niivõrd palju plusse, et see pisike viga ununeb kiiresti ära. ÕhuMeili postkast toob kirja saabudes kuuldavale helisignaali, postkastile saab alati ligi pääseda, kui seda regulaarselt külastada (24 tunni möödudes pärast viimast külastust hävineb postkast automaatselt) ning veebileht eemaldab tulevatelt kirjadelt varjatud koodilõike, nii et kolmas osapool ei saa teada sinu IP-aadressi ega veebilehitseja kohta käivaid andmeid.

Artikli autor Ildar Kamaev on tehnikablogi THETECHNORAT eestvedaja

(1989)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga