Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Adobe Photoshop Elements 11 muudab fotode töötlemise lihtsamaks. Ka päris algajaile

Okei, tegelikult on Adobe fototöötlustarkvara muidugi populaarne üle terve maailma nii vanade kui noorte, nii algajate kui ka proffide seas. Erand pole ka Adobe Photoshop Elements, mis on pilditöötluse osas põhimõtteliselt turuliidri Adobe Photoshop’i pügatud variant – juurde lisatud fotohaldussüsteem.

Mis siis teeb vastse Adobe Elements 11 tarkvara eriliseks? Ütleme kohe alguses, et mingeid suuri ja sisulisi tehnilisi muudatusi uus versioon endas ei peida. Pigem evolutsioon kui revolutsioon. Esimese asjana torkabki AE11 juures silma mugavamaks muudetud kasutajaliides. Mugavamaks tähendab seda, et eelmise versiooni ebamugav kirbukiri on muutunud suuremaks ja ebamugav tume taust on asendunud heledaga. Silmasõbralikkus on silmaga näha. Seda enam, et Adobe enda sõnul on vähemalt pool Elements’i kasutajatest 50-aastased või vanemad. Soliidne tarkvara soliidsetele kasutajatele.

Järgmine tähsaim uuendus on võimalus valida pilditöötluseks erinevaid tasemeid vastavalt olukorrale või kasutaja tasemele. Valida on Quick, Guided ja Expert režiimide vahel. Quick seab pildiparenduse paika automaagiliselt so pmst ühe nupuklõpsuga, Guided aga juhendab kasutajat erinevate filtrite jms kasutamisel. Expert on aga nagu nimi ütleb mõeldud edasijõudnud fotosõbrale. Kõige uuendsulikumaks ja kiiduväärsemaks tulekski ehk pidada Guided ehk siis juhendatud režiimi, mis aitab algajat läbi tegutsemise oma oskuseid täiendada.

Ilmselt just neile samadele algajatele mõeldes on Photoshop Elements’ile lisatud ka poppe ja vähempoppe filtreid (Tilt Shift, Comics jms), et algajate loovusesädet paremin lõkkele puhuda.

Aga et loovus pole midagi ilma kontrollita, siis on Elements’id varustatud intuitiivse ja mugava vahendiga fotokogu korrastamiseks. See tähendab, et sellise võimalusega on mõistagi olnud varustatud kõik Elements’i variandid. Uue, Adobe Elements 11 organiseerimisvõimalused on aga täienenud. Lisandunud on näiteks näokontroll, mis lubab pilte liigitada neil olevate inimeste järgi. Mugav, kas pole!? Mõistagi ei pääse Adobe mööda ka geotagging’ust, mille abil saab pilte liigitada pildistamispaikade järgi. Kolmas võimalus on Smart Events st fotosid liigitatakse sündmuste järgi ehk siis ajatempli abil.

Maksma peaks Adobe Photoshop Elements11 hakkama kuskil 80 euro ringis. Ostes Adobe Photoshop Elements’i koos videotöötlustarkvaraga Adobe Premiere Elements 11 on hind ilmselt soodsamgi veel.

(1014)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga