Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Adobe Photoshop CS4

Adobe tutvustas eile uut pilditöötlus- ja arvutigraafika tarkvarapaketi versiooni Creative Suite 4 (CS4).

Väljalase sisaldab tähelepanuväärse uuenduskuuri läbi teinud Photoshopi 25.41€ ning InDesign`i programme ning väheke kõpitsetud Design Premium 47.77€, Web Premium ning Production Premium pakettide tarkvara.

Lisaks neile traditsioonilistele karpidele on Adobe valmistanud ka nn Master Suite paketi, mis sisaldab kõiki CS4 programme ja tööriistu. All veidi lähemalt Photoshop CS4 uutest olulisematest omadustest.

Photoshop CS4

Graafikakaardi tugi
Kõigist CS4 programmidest näib Photoshop võrreldes oma eelmise versiooniga olevat kõige enam muutunud. Kõige erilisemaks muudatuseks on kahtlemata juba aastaid arendatud programmi omadus kasutada ära arvuti graafikakaarti Photoshopis töödeldavate fotode pikslite restruktureerimisel ning muutmisel.

Kõige enam on seda näha foto suumimisel. Siiamaani sai fotot suurendada nn astmete kaupa. Nüüd on võimalik pilti suurendada sellele nn sujuvalt sisse sõites. Pikslid kohandatakse graafikakaardi poolt kiirelt vastava suurendusastme järgi suumimise ajal.

Fotot on võimalik ekraanil keerata nii, et pikslid kohanduvad kohe vastava nurga alla. Erinevad efektid lisatakse fotodele senisest märksa kiiremini. “Hand” tööriistaga fotot siia-sinna liigutades on lisatud nn “viskamise” efekt – foto ei jää kohe seisma, kui sellest lahti lasta vaid seiskub liikumist aeglustades. Sarnaselt nt iPhone`i ekraani liigutamisega.

Camera Raw

Fotograafidele, kellele meeldib mässata RAW failidega on uues Photoshopis mõned olulised muudatused. Esiteks – sarnaselt Lightroom 2,0 versioonile – Camera Raw Adjustment brush. See uus tööriist Photoshop CS4 Camera RAW moodulis võimaldab lisada heledust, tumedust, kontrastsust, teravust jne kindlatele aladele fotol.

Erinevate alade kõiki lisatud parameetreid on hiljem lihtne muuta – alad on fotol tähistatud virtuaalsete märknõeltega. Siiamaani oli selline asi võimalik alles pärast RAW faili mudimise lõppu Camera RAW moodulis.

Teine Camera RAW uus omadus on kiilfiltri efekti lisamise võimalus ning kolmandaks on vinjenteerimise efekti lisamise uued kontrollslaiderid. Viimased võivad osutuda vajalikuks siis, kui olete juba efekti lisanud kuid pärast seda otsustate pilti väiksemaks lõigata.

Content Aware Scaling
Tegemist on täiesti uue tööriistaga, mis on meedias vast tähtsuselt teine Ps CS4 uuendus graafikakaardi toe kõrval. Kui me tahaksime näiteks pilti kitsamaks muuta, mõjutamata selle kõrgust ning lõikamata ära piksleid paremealt-vasakult, kaotaksid fotol olevad objektid oma algsed proportsioonid. Me suruksime nad kokku.

Content Aware Scaling võimaldab pilti kokku suruda nii et objektid sellel ei muutu. Kuidas? See tööriist tuvastab fotol sellised osad, kus on kõige vähem detaile ning surub kokku vaid neid osi, sulandades piksleid nii, et tulemus on suurepärane.

Parim osa selle juures on fakt, et tööriist ei tööta ainult automaatselt. Me kõik teame, et automaatika ei kõlba tavaliselt kuhugi. Kasutajal on võimalus ise defineerida piirkonnad, mis peaksid jääma endiseks. Muuta saab efekti intensiivsust ning lülitada sisse nupp mis kaitseb naha värvitoone.

Suurepärast Content Aware Scaling videot saad vaadata siit.

Muud uued omadused.
Ps CS4 omab uut tööriistakasti millel nimeks adjustment panel. Sealt valitud muudatus tekitab Layer paneelile automaatselt uue adjustment layer`i. Viimase parameetrite muutmiseks ei avata uut dialoogiboksi vaid parameetreid on võimalik muuta sealtsamast Adjustment Panel`ilt.

Live Brush Preview on üks parimaid närvide säästjaid. See eelvaade töötab Stamp ning Healing Brush tööriistadega. Senini võis pikslite kloonimine ühest kohast teise osutuda üpris suureks äraarvamismänguks. Eriti siis, kui oli tarvis joondada kloonitavat juba eksisteeriva mustriga.

Valus äraarvamismäng kloonimisel.

Live Brush Preview võimaldab väikese pintsliringi sees näha seda mustrit mida mingile alale lisatama hakatakse. Nii on võimalik kloonitav muster perfektselt ja esimese korraga joondada ning vältida kõveruste tekkimist.

Täielikku nimekirja Adobe CS4 uutest omadustest saad vaadata siit.

Creative Suit 4 programme on võimalik hakata oma käega proovima ja endale soetama alates oktoobrist.

Adobe messibox Photokinal

(278)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tokina varjuk MH 522 Tokina varjuk MH522 (ATX 35 AF Pro DX Macro)Päikesevarjuki peamine eesmärk on hoida objektiivi esiläätsest eemal pildikvaliteeti vähendav külgvalgus. Samuti kaitseb varjuk esiläätse mingil määral ka kahjustuste eest (näiteks...
Kata Digital Case (KT DC-439) Kata Digital Case (KT DC-439) DC-439 Digital fotokotil on unikaalne struktuurne TST ribidega kaitse. Stiilne kott mahutab digipeegelkaamera, külgedele saab paigutada objektiivid, välklambi või muu varustuse. Kaks sisetaskut mahutavad...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga