Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Abivahendid, mis teevad peegelkaameraga pildistamise lihtsamaks.

©Tekst ja fotod: Jaak Põder

Kui pildimasinaga tihedamalt ringi käia, tekib tihti olukordi, kus soovid fotoaparaadile ühte või teist lisaomadust, mis oluliselt pildi tegemist lihtsustaks. Tegelikult on sellised lisad enamasti aparaadile juurde poogitavad.

Nurkpidliotsija

Kui pea ei mahu kaamera taha või ei ole võimalik silma mingil põhjusel kaamera pildiotsija juurde panna, tuleb piltnikule appi nurkpildiotsija 389.21€. Nurkpildiotsijaga saab pildiotsijast vaadata 90-kraadise nurga all – teisisõnu, nurkpildiotsijaga on võimalik ükskõik mis asendist pildistades pildistatavat näha. Eriti kasulik on ta varjest pildistamisel, kus liikumine on piiratud ja kaadri tegemine või mittetegemine võib sõltuda sellest, kui palju ilma ennast liigutamata näed.. Samuti on ta hea abimees lähipildistamise juures, kus tihti kaamera vastu maad peab olema ja seetõttu on suu ilma nurkpildiotsijata pidevalt liiva või mulda täis.

Nurkpildiotsijal on veel teinegi hea omadus – enamasti võimaldab ta pildiotsijast nähtavat suurendada. Miks see hea on, küsite? Kehvades valgusoludes, aga ka tavalise lähipildistamise juures on pildiotsijast raske teravuse täpset asukohta määrata. 2× kaadri suurendamine teeb selle oluliselt hõlpsamaks. Eriti hea on see omadus ‘pimedamate’ pildiotsijatega kaamerate juures – ei pea enam nii palju umbropsu proovima ja silmi väga punni ajama.

Kaamerale kinnituv vesilood

Kuigi loodi 379€ soovitatakse peamiselt maastike ja portreede pildistamiseks, siis tegelikult on ta kasulik enamike pildistamiste juures, kus eesmärgiks pildi autentsus. Vesilood 66.07€ kinnitub kaamera välgupessa, loodi juures on oluline, et tal oleks vähemalt kahe suuna/asendi näitamine. Siis ei pea loodi kaamera asendi muutmisel iga kord pöörama. Statiivi olemasolu korral aitab pildistamisel veidi kaasa ka statiivilood, kuid sellega mässamine paljudes kohtades on kordi ajamahukam ning keerukam ja tavaliselt on statiivilood nii tilluke, et väikesed kõrvalekalded on sealt pealt kehva paika rihtida. Ning näiteks kuulpea kasutamisel, kui lood on jalgade küljes, mitte kinnitusplaadil, ei aita statiivilood meid üldse

Suur õhupump

Kui minna hommikul kell 5 metsa ning avastada seal, et sensoril laiutab suur tolmukübe, mis on sinna justkui kleebitud, siis on parimaks abivahendiks suur õhupump 9.14€. Õhupump aitab ka teistes olukordades – näiteks tolmu ärapuhumiseks objektiivi klaasilt, pildiotsija klaasilt vms. NB! Pump peab olema piisavalt suur, et õhku tugeva survega vajalikus koguses võimalik välja pumbata oleks. Samuti peate veenduma, et pump ei tõmbaks sisse tolmuosakesi ning ei oleks seestpoolt töödeldud pulbrilise ainega.

Ilma nurkpildiotsijata ei ole võimalik lehtede alla nii pugeda, et pilti enne pildistamist ka näha oleks. 2× suurendus aitas ka pisikesele ämblikule pihta saada.

Tihe objektiivide vahetamine kinnises keskkonnas tähendab, et ikka mõni kübe sattub sensorile. Ilma õhupumbata tähendab see endale suurt hulka lisatööd, mida muidu saaks vabalt muudele asjadele kulutada.

©Tekst ja fotod: Jaak Põder

(758)

Artiklis kirjeldatud tooted:
TomTom GO920 TomTom GO920 TomTom lipulaev. ekraan: 4,3" laiekraaniga 16:9 LCD, 480 × 272 pikslit protsessor: 400 MHz mälu: 64 MB RAM, 4 GB sisene flash-mälu kaardipesa: SD, loeb SD ja MMC kaarte eestikeelne menüü ja...
Pildiraam CK 776 10x15 S Pildiraam CK 776 10x15 S
Sony E 20mm f/2.8 objektiiv
  • 20 mm pancake disainiga lainurkobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.8 maksimaalse avaga
  • Vastupidav – alumiiniumist korpusega
  • Kiire ning vaikse samm-mootoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
379€399€
Sony distantspäästik RM-L1AM Distantspäästik erinevatele Sony peegelkaameratele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga