Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Panasonic Lumix GF1

Postitas: Lauri

Panasonic esitles oma kolmandat hübriidkaamerat – Lumix GF1 – septembri alguses. Nüüd on see lõpuks ka Eestisse jõudnud – alates tänasest saab GF1 hübriidi imetleda kõigis Photopointi kauplustes.

Praeguseks on turul ühtekokku neli suurte sensoritega ja vahetatavate objektiividega kompaktset digikaamerat. Panasonicu G1 405.65€, GH1 1015.65€, GF1 ning Olympuse EP-1 649.65€.  G1 kaamerale on ette heidetuid suuri mõõtmeid ja videosalvestamise võimaluse puudumist.  GH1 kaameraga saab filmida päris ilusat videot, aga suur on ta ikka. Olympuse E-P1 on kere poolest täpselt see, mida Micro Four Thirds süsteemilt oodati. Sellel isendil puudub aga jällegi sisseehitatud välklamp ja pildiotsija kasutamise võimalus. Samuti on E-P1 teravustamiskiirust liiga aeglaseks peetud.

Selle kõige valguses tundub Panasonic Lumix GF1 kui lusikas silmaauku. Tal on 720p videorežiim, sarnaselt senistele Pana hübriididele väga hea kiirusega teravustamisvõime ning loomulikult sisseehitatud välklamp. Kõik see vaid vaksa võrra suuremas keres kui kompaktne EP-1 649.65€.

Aitab patramisest. Võtame karbist välja ja vaatame.

Karbis on: Panasonic Lumix GF1 Micro Four Thirds süsteemi hübriidkaamera, LUMIX G 20mm F1,7 ASPH. objektiiv, objektiivivutlar,  kaamerarihm, aku ja akulaadija ja toitejuhe, mimi-USB kaabel, AV kaabel, tarkvara CD-ROM ja hunnik kasutusjuhendeid. Need mahukad teosed moodustavad küll vähemalt kolmandiku kinnise karbi raskusest.

Välimuselt meenutab GF1 Lumic LX3 digikompakti, sisemuselt on tegemist Lumix G1 kaameraga, millele on lisatud mõned GH1 featuurid. Pildil on kaamera bajoneti ette keeratud kerekork. Objektiivi kaameral siin veel küljes pole.

Lumix GF1 kaamerat on lisaks musta värvi kerele 761.48€ Photopointis saadaval ka punases 761.48€ ja valges 608.98€ värvitoonis.

Objektiivikott. Üheainsa objektiiviga seda vaevalt vaja läheb, kuid kui teil juhtub olema 4:3 objektiive või ostate mõne Micro 4:3 objektiivi juurde, siis osutub see ilmselt päris vajalikuks lisaks.

Ilma objektiivita kere. Kui digipeegli sensorit kaitseb selle ees olev peegel, siis hübriidkaamera sensor on objektiivi eest ära keerates kohe tolmule valla. Seetõttu tuleb objektiivide vahetamisel olla eriti hoolikas.

GF1 20 mm objektiiviga ja ilma.

Objektiivist vasakul, ülal on AF-abivalguse lamp. See abistab kaamerat teravustamisel hämarates valgusoludes (süttib siis ise vajalikul hetkel põlema).

GF1 LCD-ekraan on tehniliste parameetrite poolest täpselt sama, nagu G1 kaameral 405.65€ – 3,0″, 460 000 pikslit. Ekraan on – erinevalt sensorist – 3:2 külgede suhtega. Veebiruumis kirjutatud ülevaadete põhjal on tegemist igati hea ekraaniga, millel olevat näeb ka päikeselisel suvepäeval.

Kaamera nuppude asetud on peaaegu identne G1/GH1 nuppude asetusega.

Vasakul olev tühi ala markeerib välklambi asukohta, keskel on pesa, kuhu saab kinnitada välklambi/pildiotsija. Režiimiketta ees on hoob, millest saab valida fotode tegemise kiirust (sari- ja aegvõte), Paremas nurgas on veel päästik, sisse-väljalülitamisnupp ja nupp video salvestamise alustamiseks.

Päris märkimisväärne on see, et Panasonic on suutnud nii kompaktsesse keresse mahutada veel välklambi (tähele tuleb siin panna muidugi seda, et GF1 ei oma keresisest värinastabilisaatorit selle puudumine on andnud veidi lisaruumi).

Välklamp on üpris erilise konstruktsiooniga, vastupidiselt fotodel nähtuga väga kipakas ei tundu, aga väga hooletult ei tasuks sellega siiski ringi käia.

Sarnaselt G1 405.65€ kaameratele on ka GF1 aparaadil ainult tagumine valikuketas. See toimib aga ka nupuna (nagu näiteks paljude arvutihiirte peal olev keskmine ratas). Nuppu alla vajutades saab ratta funktsiooni muuta. Sedasi on võimalik selle ühe ratta abil muuta näiteks nii avaarvu kui ka säriaega.

GF1 kaameraga kaasas oleva valgusjõulise objektiivi maksimaalne ava on 1,7. Fookuskaugus on 20 mm, 35 mm ekvivalendina 40 mm.

Objektiivi konstruktsioonis on esindatud kaks asfäärilist läätse, lähim teravustamiskaugus on 0,2 m, stabilisaatorit selle kompaktse objektiivi sees ei ole.

Välklamp voltumas kaamera peale.

Kaamera paremal küljel on kombineeritud microUSB/AV port, HDMI port ja pistik kaugjuhtimispuldi ühendamiseks. Välise mikrofoni sisendit kaameral ei ole.

Muljetavaldavalt suurte mõõtmetega aku – ID-kiibiga 7,2 V 1250 mAh liitiumaku (CIPA standardse testi kohaselt 380 võtet).

Aku all olevasse pilusse saab lükata mälukaardi – sobivad SD, SDHC ja MMC liistakad.

Panasonic Lumix GF1 Photopointis must 761.48€

Panasonic Lumix GF1 Photopointis punane 761.48€

Panasonic Lumix GF1 Photopointis valge 608.98€

(387)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Lumix DMC-G1 sinine Panasonic DMC-G1 kere
Panasonic Lumix DMC-GH1K 14-140mm must 4/3 mõõdus 12 megapiksliga Live MOS sensor, Venus Engine HD protsessor, vahetatavad objektiivid, ühilduvus FourThirds (Olympus) süsteemi objektiividega (eraldi müüdava adapteri abil), tolmueemaldussüsteem, RAW failivorming, Full HD videosalvestus, 3-tolli
Olympus E-P1 + 14-42mm hõbedane/must 12,3 megapiksliga Live MOS sensor, 3-tolline HyperCrystal LCD ekraan, Supersonic tolmueemaldus, pildistabilisaator, HD video
Panasonic Lumix DMC-GF1 must + 20mm f/1.7 12,1 megapiksliga 4/3 Live MOS sensor, Venus Engine HD, ühilduvus FourThirds objektiividega (eraldi adapteri abil), tolmueemaldussüsteem, RAW failivorming, HDMI väljund, 3" LCD monitor.
Panasonic Lumix DMC-GF1 punane + 20mm f/1.7 12,1 megapiksliga 4/3 Live MOS sensor, Venus Engine HD, ühilduvus FourThirds objektiividega (eraldi adapteri abil), tolmueemaldussüsteem, RAW failivorming, HDMI väljund, 3" LCD monitor.
Panasonic Lumix DMC-GF1 valge + 14-45mm 12,1 megapiksliga 4/3 Live MOS sensor, Venus Engine HD, ühilduvus FourThirds objektiividega (eraldi adapteri abil), tolmueemaldussüsteem, RAW failivorming, HDMI väljund, 3" LCD monitor.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga