Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ricoh esitleb uudset vahetatavate moodulitega digikaamerat

Postitas: Lauri

Ricoh esitleb täna digikaamerat, mis rabab oma uudsusega. GXR – nimeline aparaat on oma põhiolemuselt digitaalne kompaktkaamera, millel saab vahetada objektiive.

Erinevalt hübriidkaameratest tuleb aga GXR-il koos objektiiviga kaamera küljest lahti ka sensor koos muu sinna juurde kuuluva nasvärgiga. Mõiste kaamera “kere” saab siin hoopis ehedama tähenduse, kui me seda tavapäraselt mõistma harjunud oleme.

Sellise süsteemi suurimaks eeliseks on paindlikkus – iga objektiivi on võimalik kombineerida just selle konkreetse fookuskauguse jaoks ideaalse sensoriga. Niiviisi ei pea suure fookuskaugusega objektiivid enam tingimata nii pikad ja rasked olla – selle asemel et pikendada objektiivi füüsilisi mõõtmeid võib vähendada sensori mõõtmeid. Valgusjõulisi fiksobjektiive võib jällegi kombineerida valgustundlike APS-C mõõtmetes sensoritega jne.

Süsteemi nõrgimaks küljeks on objektiivimoodulite soolane hind. Põhimõtteliselt tähendab siin uue objektiivi ostmine uue kaamera ostmist – objektiivimoodulis on nimelt peale sensori ju ka katik, teravustamismootor, mehhaaniline värinastabilisaator ning suur osa pilditöötluseks vajalikust elektroonikast.

Nii kaamera kere kui ka objektiiv/sensor kujutavad endast kinniseid mooduleid (tolmuvaba objektiivivahetus!). Hetkel on Ricoh valmis meisterdanud kaks objektiivimoodulit:

1. 24-70mm F2.5-4.4 objektiiviga, 10 MP, 1/1.75″ (tavalise kompaktkaamera sensori mõõtmed) CCD sensoriga. Võimalik filmida kuni 640 x 480 piksli suurust videoklippi

2. 50mm F2.5 objektiiviga, 12.3 MP, 23,6 × 15,7 mm (tavalise peegelkaamera sensori mõõtmed) CMOS sensoriga. Võimalik filmida 1280p HD videot

Kaamera kere ise näeb üpris hea välja. Veidike meenutab visuaalselt Canoni digikompaktide lipulaeva G11 617.22€ väliskuju. Olemas on HDMI-port, 3″ 920,000 pikslit mahutav LCD-ekraan, standardsed särirežiimid ja seitse pildiprogrammi. Kaamera peal on välgupesa kuhu saab lükata ka juurde ostetava elektroonilise pildiotsija.

GXR kere maksumuseks Euroopa turul on Ricoh nimetanud €459 (7350 EEK). 50 mm objektiiviga mooduli hind peaks tulema €670 (10700 EEK) ja 24-70mm objektiiviga mooduli hind €370 (5900 EEK).

Päris detailse ülevaate saab Ricoh GXR moodulkaamerast Dpreview.com veebilehel, kus sellest on ilmunud 13-leheküljeline ülevaade.


(137)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot G11 + 8 GB Sandisk SDHC 10 megapikslit, tundlik CCD sensor, 5× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-140 mm), RAW failivorming, 2,8-tolline pööratav PureColor II VA LCD ekraan, näotuvastus, optiline stabilisaator, DiG!C 4 protsessor, HDMI väljund
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga